"Ja kāds Kolkā saslims, mani vienkārši atskaldīs!" Stendzenieks skaidro, kādēļ lieto sejas masku (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Ēriks Stendzenieks
Ēriks Stendzenieks Foto: Evija Trifanova/LETA

Reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks, kurš apmeties uz dzīvi Kolkā, sociālajos tīklos publiskojis visai humoristisku ierakstu, kā Kolkas iedzīvotāji reaģē uz tiem, kas nenēsā sejas masku.

Kā sociālajos tīklos atklāja Stendzenieks, viņš sākotnēji bijis skeptisks pret sejas maskām, taču tagad neuzdrošinās to nenēsāt. 

"Kamēr viens sēdēju Kolkā, tiešām bija kārdinājums ņirgāties par maskām. BET. 

Ja esmu šonedēļ trīs reizes bijis Rīgā, nevalkāšu masku vietējā TOPiņā un kāds Kolkā saslims, mani vienkārši atskaldīs vietējās autoritātes."

""Ko??? Dēļ tev taga es nevar 14 dien iet iekš jūr?". Reizēm vietējie ir labāki motivatori par Viņķeli un Dumpi," rakstīja Stendzenieks.

Kamēr viens sēdēju Kolkā, tiešām bija kārdinājums ņírgāties par maskām. Bet. BET. Ja esmu šonedēļ 3x bijis Rīgā,...

Posted by Eriks Stendzenieks on Wednesday, October 21, 2020

Arī pirms tam viņš pajokoja par Kolkas iedzīvotājiem un masku lietošanu: "Kolkā cilvēki valkā 30 - 50 maskas vienu virs otras, jo šāds piegājiens labi amortizē sitienu kultūras nama disenē."

Šobrīd Ministru kabinets ir noteicis prasību lietot mutes un deguna aizsegus pasažieriem sabiedriskajā transportlīdzeklī, izņemot bērnus līdz 13 gadu vecumam, noteiktās pasākuma norises vai saimnieciskā vai publiskā pakalpojuma sniegšanas vietās, kā arī atsevišķu administratīvo teritoriju publiskajās telpās, kur nav iespējams nodrošināt divu metru distanci.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs skaidro, ka pasaulē veiktie pētījumi liecina, ka maskas kopā ar citiem pasākumiem palīdz ierobežot vīrusa izplatību. 

Pētījumi apliecina, ka maskas darbojas un ir nekaitīgas. Vienā no pētījumiem secināts, ka Covid-19 izplatības pirmajā vilnī iekštelpās, kur tika lietotas maskas, slimības izplatība samazinājās par 25% salīdzinoši ar iekštelpām, kurās cilvēki uzturējās bez maskām. Cits pētījums liecina, ka saslimušās personas izelpotā infekciozā mākoņa lielums caur masku samazinās līdz pat septiņām reizēm, pasargājot citus cilvēkus, uzsvēra Perevoščikovs.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu