Sindija Vilde Latvijā nevar atrast darbu; lūdz sabiedrības palīdzību (23)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pasākumu rīkotāja Sindija Vilde šā gada sākumā devās uz Portugāli, lai realizētu jaunus sapņus, taču Covid-19 pandēmija ieviesa savas korekcijas, un jau maija beigās viņa atgriezās Latvijā. Vilde neslēpa, ka Latvijā palikusi bez ienākumiem, tādēļ tagad publiskoja video, kurā vērsās pie līdzcilvēkiem ar saucienu pēc palīdzības. 

Vilde vietnē "Instagram" publiskoja 14 minūšu garu video, kurā vērsās pie cilvēkiem, atklājot, ka viņai neizdodas atrast darbu, tādēļ priecātos, ja viņai tiktu piedāvātas kādas darba vietas.

"Tas priekš manis šķita pazemojoši, īpaši man kā cilvēkam, kurš ir devējs, man patīk dot. Un kaut ko lūgt? Man tas pilnīgi liekas pretdabiski," video skaidroja Vilde, neslēpjot, ka nekad nebija domājusi ierunāt šādu video.

"Pateicoties pasaules situācijai, kas izveidojusies sadarbībā ar Covid-19, arī man kā radošajai personībai no pasākumu organizēšanas sfēras ir pienācis izaicinošais laiks. [..]

Tas, kas man ir nepieciešams, un ir nepieciešams ikvienam no mums, ir stabili finansiāli ienākumi. Tāpēc šis ir brīvas formas video manai kandidatūrai darba tirgū," klāstīja Vilde.

Viņa pastāstīja, ka ir izsūtījusi CV un motivācijas vēstules uz vairākām darbavietām, bijusi arī uz pārrunām, saņemot "interesantas" atbildes vai nesaņemot tās vispār. Dažkārt viņa arī nav ņemta darbā, jo esot "pārāk augsti kvalificēts darbinieks". 

"Manā gadījumā ir nepieciešamas finanses, lai tīri normāli izdzīvotu un eksistētu kā cilvēks. Man vajadzīgs jumts virs galvas, vajag kaut ko paēst.

Tā ka, ja kādam no jums ir ideja, kur vai kam es varētu palīdzēt ar darbiem, idejām, ierosinājumiem, droši man rakstiet, es izskatīšu visas kandidatūras," norādīja Vilde. 

Video viņa arī pastāstīja to, kur vēlētos darboties, kā arī to, kas nav viņas stiprās puses. 

"Otra lieta, kas man ļoti ir nepieciešama, un priecātos, ja kāds no jums varētu man palīdzēt, ir atrast arī jaunu dzīvesvietu, kur varētu dzīvoties kopā ar savu puiku un suni. Es negribu dzīvot Rīgā, es tēmēju uz Cēsīm, arī Kuldīgas puse būtu ļoti jauka. [..] Es esmu atvērta jebkāda veida sadarbībai un ticu, ka šādā veidā arī atradīšu kaut ko priekš sevis!" norādīja pasākumu rīkotāja. 

"Manī ir tāda tukšuma sajūta, teikšu godīgi, bet nav tāda bezcerība. Esmu ļoti cerību pilna," savu stāstu noslēdza Vilde. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sindija Vilde (@sindija_vilde) on

Atgādinām, ka Vilde par saviem plāniem pamest Latviju pavēstīja šā gada janvārī, norādot, ka "Latvijā ir kļuvis par šauru manam potenciālam, vēlmēm, spējām, sajūtām un sapņiem, tādēļ ir nepieciešams doties tālāk".   

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu