Filma "Dvēseļu putenis" noslēdz darījumu ar izklaides satura milzi HBO (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Dvēseļu putenis"
"Dvēseļu putenis" Foto: kadrs no filmas

Filma "Dvēseļu putenis" (Blizzard of Souls) turpina ceļu pasaulē. Vēsturisko kara drāmu demonstrēs ietekmīgais kanāls HBO. No nākamā gada 1. janvāra visā Centrāleiropā būs skatāma filmas nacionālā 123 minūšu versija, informē filmas koordinatore Silva Aleksa Fridrihsone.

"Šī filma uzrunā un rezonē ne tikai ar visu Latvijas iedzīvotāju sirdīm, bet arī veiksmīgi konkurē pasaules tirgū. Skatītāji meklē šāda veida filmas ar lielu drāmu, spriedzi, tempu, darbību, mīlestību un emocijām," norāda filmas starptautiskās pārdošanas aģents Maikls Verners (Michael Werner) no Zviedrijas kompānijas Eyewell's.

Līdz šim vienošanās par filmas demonstrēšanu ir noslēgta arī ar izplatītājiem Korejā, Japānā, Vācijā, Austrijā, Šveicē, ASV, Kanādā, Lielbritānijā, Īrijā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Jau ziņots, ka Lielbritānijā filmas starptautiskā 104 minūšu garā versija uz lielajiem ekrāniem iznāca ar nosaukumu "Strēlnieks" (The Rifleman), un tās angļu valodā dublētā versija tiks izplatīta arī citās angliski runājošajās teritorijās.

Lai veicinātu tālāku sadarbību, filmas starptautiskās pārdošanas aģents Maikls Verners prezentēs filmu Amerikas filmu tirgū (The American Film Market), kas šogad norisināsies tiešsaistē. Amerikas filmu tirgū satiekas kino profesionāļi no vairāk nekā septiņdesmit valstīm, un dalībnieku kopējais skaits pārsniedz 7000, to skaitā filmu izplatītāji, pārdošanas aģenti, festivālu direktori, finansētāji, producenti un pasaules preses pārstāvji.

Foto: Filmas "Dvēseļu putenis" filmēšana Vecrīgā.

Kopš filmas nonākšanas uz lielajiem ekrāniem 2019. gada 8. novembrī to paguvuši noskatīties jau vairāk nekā 250 000 skatītāju.

Filma ir kļuvusi par visu laiku skatītāko filmu Latvijas kinoteātros atjaunotās Latvijas kino vēsturē, pārspējot tādus populārākos ārzemju kino kases grāvējus kā “Titāniks” un “Avatars”.

Vēsturiskā kara drāma “Dvēseļu putenis” tapusi pēc strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem. Filmu veidojuši kino profesionāļi no Latvijas un citām valstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, Rīgā dzimušais scenārists, Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, galvenais operators, Starptautiskajai Kinooperatoru federācijas balvai IMAGO nominētais Valdis Celmiņš, komponiste, Emmy balvas laureāte Lolita Ritmanis, producente Inga Praņevska, aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija “Kultfilma” un citi.

Foto: Kopā ar Lolitu Ritmanis sāk darbu pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu