Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Recepte Sāļās konfektes šarmantās Leldes Dreimanes gaumē

Lelde Dreimane un Rojs Puķe
Lelde Dreimane un Rojs Puķe Foto: Pipars.lv

Latvijas jaunākais kulinārijas blogeris Pipars (Rojs Puķe) šā gada decembrī izdos grāmatu "Piparēdiens", kurā ļaujam ieskatīties jau tagad.

Šoreiz Pipars tikās ar Dailes teātra aktrisi Leldi Dreimani, lai uzzinātu, kādu ēdienu viņa vēlētos redzēt grāmatā, un viņas atbilde ir - sāļās konfektes. Sierīgas, mazliet pikantas.

"Es paeksperimentēju ar dažādiem sieriem, dažādām piedevām, un šī recepte ir universāla, lai tālāk jau to pielāgotu savai gaumei. Vai arī gatavojiet pēc manas un Leldes gaumes!" - aicina Pipars.

Sastāvdaļas (25 gab.)

  • 225 g svaigā siera
  • 225 g rīvēta siera (Holandes, Krievijas, Gouda, Čedaras utt.)
  • 75 g sāļo standziņu
  • 35 g marinētu halapenjo piparu
  • pētersīļi

Pagatavošana

1. Svaigo sieru sajauc ar rīvētu sieru, pievieno pēc iespējas smalkāk sagrieztus halapenjo piparus un pētersīļus. No šīs masas ar mitrām rokām veido valrieksta lieluma bumbiņas. Kārto uz dēlīša un līdz pasniegšanai novieto ledusskapī.

2. Standziņas sasmalcina (ar rokām vai blenderī) un īsi pirms pasniegšanas siera bumbiņas apvārta drupačās.

Padoms: siera masai var pievienot riekstiņus, ķiplokus vai kaltētas garšvielas. Sāļo standziņu vietā var izmantot riekstus, rīvētu cieto sieru, zaļumus un pat kokosa skaidiņas.

Foto: Pipars.lv
Foto: Pipars.lv
Uz augšu