Foto ⟩ Latvijā top jauns seriāls; scenārija pamatā ieslodzīto izbēgšana 1994. gadā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Latvijā sākta oriģinālseriāla “Tunelis” filmēšana, kurā sižeta līnija attīstījusies no 1994. gada notikumiem Jelgavā, kad no Pārlielupes cietuma izbēga 89 ieslodzītie.

Seriāla “Tunelis” stāsts norisinās cietumā, kur veidojas sarežģītas ieslodzīto un viņu uzraugu savstarpējo attiecību drāmas, tiek organizēta masveidīga un mīklaina izbēgšana, paralēli jūtot līdzi galvenā varoņa un cietuma priekšnieka meitas mīlas uzplaukumam un cerībām uz jaunu, skaistu dzīvi.

Visa sākums ir brīdis, kad galvenā varoņa Kārļa (Andris Bulis) – priekšzīmīga celtniecības firmas darbu vadītāja, mīloša vīra un tēva - dzīve sagriežas kājām gaisā, jo viņš ar mūža ieslodzījumu tiek nepatiesi notiesāts par savas sievas un mazā dēla slepkavību, ko patiesībā veikuši laupītāji. Nonākot cietumā un esot bez kriminālas pagātnes, viņam nākas izdzīvot, pielāgoties, atrast draugus, nenodot savus principus, vienlaikus mēģinot realizēt atriebes plānus un negaidīti iemīloties Esterē (Anete Berķe).

Foto: ieskats seriāla tapšanā

Andris Bulis jeb galvenais varonis Kārlis atzīst: “Sižets savādā un interesantā veidā sasaucas ar mūsu ikdienu šobrīd, jo mēs daudzi jūtamies kā cietumā, pakļaujoties specifiskajai situācijai visā pasaulē un citiem spēles noteikumiem, kas nav mūsu pašu izvēle. Pielāgojamies un cenšamies saglabāt veselo saprātu, mēģinot ticēt labam risinājumam un skaistai nākotnei par spīti skarbajiem, neskaidrajiem apstākļiem. Bet mēs zinām, ka izbēgšana no tagadnes vai šī nosacītā cietuma nav beigas, tas varbūt ir tikai sākums...”

Oriģinālseriāla “Tunelis” sižetiskais virziens nesaistās tikai ar cietuma vidi, bet otrā stāsta līnija liek aizdomāties par mīlestības spēku, humānismu un līdzcietību. Jaunā un enerģiskā cietuma priekšnieka meita Estere (Anete Berķe) saņem tēva atļauju pēc Norvēģijas piemēra cietumā izveidot probācijas programmu, lai ieslodzītajiem palīdzētu vieglāk pēc atbrīvošanas integrēties sabiedrībā, kā arī nedegradēties, kamēr atrodas nebrīvē. Cietumnieki rūpējas par pamestiem suņiem, kas pēc tam tiek atdoti adoptēšanai. Kārlis piesakās programmā un satuvinās ar Esteri, abiem savstarpēji palīdzot viens otram, kā arī kopīgi plānojot sarežģīto un slepeno bēgšanu, kas pārtop par masveida izlaušanos.

“Tuneļa” aktieru komandā kopā ar Andri Buli un Aneti Berķi ir tādi sabiedrībā iemīļoti aktieri kā Mārtiņš Vilsons, Ivars Auziņš, Jānis Jarāns, Andis Strods, Jurijs Djakonovs, Voldemārs Šoriņš, Anete Saulīte, Kaspars Gods, Artis Drozdovs. Ieva Segliņa, Vitālijs Jakovļevs, Madlēna Valberga, Jana Herbsta un Ivars Kļavinskis.

Skarbo mūsdienu drāmu oriģinālseriālā “Tunelis” veido Latvijas sabiedrībā iemīļotu seriālu "Viņas melo labāk", "Radiņi" un “Nemīlētie” producentu kompānija "Videometra" (producenti Audrjus Janušausks un Rimvids Martinaitis), kā arī pieredzējušais režisors Raimunds Baņonis, solot tikpat aizraujošu sižetu, pārsteidzošus pavērsienus un brīvā laika izklaidi, kā līdz šim pieraduši baudīt skatītāji. Scenāriju veidojis Eriks Kundrecks, savukārt Latvijas profesionāļu komandā ir montāžas režisore Līga Pipare, mākslinieki Nauris Stalažs un Zane Šteinberga, kostīmu māksliniece Gitana Strjaukaite, grima māksliniece Lara Pudovska, mūzikas autors Gints Stankevičs un izpildproducente Līga Robežniece.

Oriģinālseriāls “Tunelis” jau 7.decembrī būs skatāms Go3 skatītājiem, savukārt TV3 televīzijas kanālā to varēs redzēt 2021. gada otrajā pusē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu