TVNET studijā: interaktīva intervija ar filmas "Lēciens" veidotājiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto / LNMM

27. novembrī, pēc ilgi gaidītās Aukstā kara dokumentālās filmas "Lēciens" (The Jump) pirmizrādes, portālā TVNET studijā tiešraidē notika interaktīvas intervijas ar filmas veidotājiem.

Kā iepriekš ziņots, “Lēciena” pirmizrāde notiks 27. novembrī straumēšanas platformās Helio, Shortcut, LMT Viedtelevīzijā un Go3.

27.11. plkst. 19:00 TVNET studijā tiešraidē notika filmas komandas īpašā pirmizrādes pēcpusdiena, kur TVNET portālā skatītāji varēja tiešsaistē uzdot jautājumus filmas režisorei Giedrei Žickītei un filmas komandai. Vadīja TVNET žurnālists Toms Rātfelders

* 7.12. plkst. 11:00 TVNET studijā tiešraidē notiks interaktīvā intervija ar filmas režisori pieslēgumā no Maskavas un filmas galveno varoni Simu Kudirku, kurš tai pieslēgsies no Lietuvas. Arī šajā stundu garajā intervijā tiešraides skatītājiem būs iespēja uzdot  jautājumus. Vada TVNET žurnālists un raidījumu veidotājs Mārtiņš Daugulis.

Par filmu "Lēciens"

“Lēciens” (The Jump) ir režisores Giedres Žickītes dokumentālā filma par lietuviešu jūrnieka un pārbēdzēja Sima Kudirkas neticamo dzīvesstāstu. Viņa izmisīgais lēciens uz brīvību izraisīja haotisku notikumu virkni, kas galu galā noveda pie viena no Aukstā kara lielākajiem politiskajiem jucekļiem.

Festivālu maratons

Režisores Giedres Žickītes filma pasaules pirmizrādi piedzīvoja 9. oktobrī Varšavas starptautiskā filmu festivāla konkursa programmā, iegūstot labākās dokumentālās filmas balvu. Varšava ir viens no 15 A klases kinofestivāliem pasaulē, un filma kvalificējas uz nomināciju Eiropas Kinoakadēmijas balvai.

Kopš pirmizrādes “Lēciens” ir izrādīts deviņos nozīmīgos starptautiskos festivālos - arī Romā, Jihlavā, Lībekā un Tallinā. Filmai ir lieliski panākumi ne tikai Eiropā - lielākajā ASV dokumentālo filmu festivālā “Doc NYC” “Lēciens” iekļuva skatītāju simpātiju desmitniekā. https://www.docnyc.net/awards/audience-favorites/

Filma un gadadienas

Tieši pirms 50 gadiem - 1970. gada 23. novembrī, Pateicības dienā - ASV krasta apsardze devās uz tikšanos ar padomju kuģi “Sovetskaja Litva”, kas bija noenkurojies pie Martasvinjardas salas krastiem. Mērķis bija divpusēja tikšanās, lai apspriestu zvejas tiesības Atlantijas okeānā. Kamēr sarunas ritēja pilnā sparā, Sims Kudirka izmisīgās brīvības alkās pārlēca uz amerikāņu kuģa “The Vigilant” (angļu val. - Modrais). Viņam par šausmām pēc septiņām stundām brīvībā amerikāņi pārbēdzēju izdeva Padomju Savienībai, izraisot pasaules mediju sašutumu, jo pārbēdzēju piekāva līdz bezsamaņai un arī viņa tālākā dzīve nesolīja nekādas cerības. Un tā tas būtu beidzies, ja vien kāds amerikāņu kuģa jūrnieks, pēc izcelsmes latvietis, nebūtu nākamajā dienā par šo incidentu pavēstījis ASV medijiem.

Aculiecinieku stāsti, unikāli arhīvu kadri un paša Sima Kudirkas, kuram šogad apritēja 90 gadu, dramatisko notikumu rekonstrukcijas veido dokumentālā trillera “Lēciens” sižetu, kas vedīs skatītāju aizraujošā kino piedzīvojumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu