Vinilplatē izdots jauns Raimonda Paula trio oriģinālmūzikas ieraksts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Pauls
Raimonds Pauls Foto: Kaspars Garda

Mūsdienu mūzikas centrs laidis klajā Maestro Raimonda Paula trio džeza plati “Pastaiga pa Rīgu”, kas ir jaunu oriģinālskaņdarbu apkopojums.

Maestro Raimonda Paula džeza trio muzicē vēl divi leģendāri mūziķi – igauņu kontrabasists Toivo Unt un latviešu sitaminstrumentālists Māris Briežkalns. Jaunais džeza albums tapis pandēmijas ierobežojumu laikā, kā veltījums iemīļotajai pilsētai. Ieraksts veikts Latvijas Radio 1. studijā.

Visu 13 albumā iekļauto skaņdarbu autors ir Raimonds Pauls. Jaunajā džeza platē atrodamas tādas kompozīcijas kā “Vecpilsēta”, “Bastejkalns”, “Rīgas Doms”, “Vērmanītis”, “Līvu laukums” un vēl citi veltījumi gan konkrētām vietām galvaspilsētā, gan Rīgai vispārīgi.

“Pastaigājos pa Rīgu, kad tā bija pilnīgi tukša. Un radās doma par šādu ciklu – “Pastaiga pa Rīgu”. Par savu pilsētu jāpriecājas vienmēr,” 

komentē komponists. 

Kā bonuss platē iekļauts arī veltījums leģendārajam amerikāņu džeza pianistam Erolam Gārneram.

“Ar Raimondu Paulu ir ļoti viegli sastrādāties, jo viņam ir pilnīgi skaidrs, ko viņš vēlas,” par sadarbību izsakās kontrabasists Toivo Unt, kurš ar Maestro jau sadarbojies arī albumos “Crossroads” kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un “Bach Kamēr Pauls” kopā ar Rīgas jauniešu kori “Kamēr…”. “Es pat teiktu, ka darbs kopā ar Paulu ir liela bauda. Arī viņa skanējums ir unikāls. Turklāt viņam piemīt neatkārtojams melodiskums, kas izpaužas arī instrumentālajā mūzikā. Es Paula izpausmi džezā salīdzinātu ar Oskara Pītersona vai Erola Gārnera daiļradi – šajā mūzikā nav jāmeklē dziļa džeza filozofija, bet gan vienkārši jāļaujas melodijām un sajūtām.”

“Pastaiga pa Rīgu”
“Pastaiga pa Rīgu” Foto: publicitātes/Jāņa Škapara foto

Plati producēja Māris Briežkalns, pie skaņu pults darbojās Pāvels Mališkins, asistējot Augustīnam Dellem un Ivo Tauriņam, bet skaņas gala apstrādi jeb tā saukto māsterversiju veidojis Kaspars Putriņš. Albuma noformējumu radījis Daniels Joffe, izmantojot fotogrāfa Jāņa Škapara darbus.

Jaunais albums nopērkams tautas mūzikas salonā “Upe” (R. Vāgnera ielā 5), mūzikas ierakstu veikalā “Randoms” (Vaļņu ielā 18), plašu veikalā “Vinylla” (Brīvības ielā 98) un citos mūzikas ierakstu veikalos, kā arī drīzumā būs noklausāms mūzikas straumēšanas servisos. Nākamgad albums tiks izdots arī kompaktdiska formātā.

Plates prezentācijas koncerts tika iecerēts 10. decembrī VEF kultūras pilī festivāla “Rīgas Ritmi” ietvaros, taču šobrīd pārcelts uz nākamā gada 15. janvāri. Iegādātās biļetes būs derīgas arī nākamgad. 16. janvārī plānots arī papildkoncerts Daugavpils Vienības namā. Informācija par biļešu iegādi tiks izvietota festivāla “Rīgas Ritmi” saziņas kanālos internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu