Gvido Lingas sieva atklāj mūziķa nāves iemeslu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Mūziķis Gvido Linga.
Mūziķis Gvido Linga. Foto: Evija Trifanova/LETA

20. decembra rītā mūžībā tika aizsaukts 51 gadu vecais rokmūziķis Gvido Linga. Izdevumam "Privātā Dzīve" viņa dzīvesbiedre Evija atklāj vīra oficiālo nāves iemeslu.

Evija izdevumam atminas, ka pēdējo nedēļu Gvido esot ļoti salis, kā arī esot pazudusi apetīte. Taču Evija nospriedusi, ka tas saistīts ar pēdējo gadu notikumiem mūziķa dzīvē - 2019. gadā viņš zaudēja darbu Latvijas Radio 2, drīz vien pēc tam mūžībā devās viņa grupas biedrs Edgars Kauķis jeb Melnais un vēl pēc kāda laika - Gvido mamma. Tāpat mūziķim nav izdevies nokārtot kravas automašīnas vadītāja tiesības. 

"Viņš jau kādu laiku bija tā kā ierāvies sevī, turklāt gribēja, lai visu laiku esmu blakus. Tobrīd nesavilku kopā, ka varētu būt kādas problēmas..." atklāj Gvido dzīvesbiedre.

Viņa neslēpj: "Nezinu, kā lai tālāk dzīvo... Mēs visur gājām, visu darījām kopā. Tagad jūtu – kāda ķermeņa daļa no manis ir atrauta. Bijām kā viens vesels. Joprojām nespēju noticēt, ka viņa nav. Gvido dziesmas vispār vairs nespēju klausīties."

Kā mūziķa oficiālais nāves iemesls medicīniskajā izziņā norādīts - sirds aritmija, plaušu un sirds mazspēja, pēcreanimācijas sindroms. "Bija arī kovida pārbaudes, bet to nekonstatēja," izdevumam "Privātā Dzīve" stāsta Evija.

Jau vēstījām, ka atvadīšanās no mūziķa Gvido Lingas notika Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī.

Gvido dzimis 1969. gada 16. jūnijā, viņš ir daudzu dziesmu un hitu autors.

Astoņdesmitajos gados Gvido spēlējis grupās “Ārprāc” un “Zig zag”, bet 1988. gada nogalē izveidojis grupu “Linga”, kuras pirmā lielā uzstāšanās bija 1989. gada festivālā “Roks par neatkarību”

Gvido Linga pēdējos gados darbojies arī kā "Latvijas radio 2" dīdžejs.

Linga kopā ar sievu Eviju audzināja divus dēlus - Danu un Svenu. 

Vēl šā gada sākumā mūziķis VEF Kultūras pilī ar grupas "Linga" koncertu atzīmēja uzreiz divas jubilejas - savu 50. dzimšanas dienu un 30 gadu jubileju grupai “Linga”, kuras sastāvā iekļāvies arī Gvido vecākais dēls, nesen pilngadību sasniegušais Svens.

Grupas "Linga" populārāko skaņdarbu vidū ir tādas dziesmas kā “Nāc dejot”, “Krodziņš”, “Signe melo”, “Šeit šeit”. 

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu