Keira Naitlija nefilmēsies erotiskās ainās, ja režisors būs vīrietis (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Keira Natlija
Keira Natlija Foto: Joel C Ryan/AP

Lielbritānijas aktrise Keira Naitlija (Keira Knightley) paziņojusi, ka turpmāk vairs nefilmēsies seksa ainās, ja filmas režisors būs vīrietis.

Intervijā podkāstam jeb raidierakstam "Chanel Connects" 35 gadus vecā aktrise pastāstīja, ka viņai ir "apnicis būt kailai filmēšanas laukumā, kur apkārt stāv vieni vīrieši".

Sarunā ar režisorēm Lulu Vangu (Lulu Wang) un Daienu Solveju (Diane Solway) aktrise atklāja, ka pēc divu gadu desmitu filmēšanās, viņa ir novērojusi, ka seksa ainas ne vienmēr ir pamatotas. 

"Es nevēlos vairs filmēties ainās, kur visi ir ieziesti ar eļļu un visi iedomātā labsajūtā kunkst," viņa saka. "Mani tas neinteresē."

Keira Natlija 2002. gada "Doktora Živago" adaptācijas miniseriālā
Keira Natlija 2002. gada "Doktora Živago" adaptācijas miniseriālā Foto: Ekrānuzņēmums

"Es nejūtos komfortabli, ka man jāizpatīk vīriešu skatieniem. Ar domu, ka ir reizes, kad nodomāju, ka aina ir iestrādāta tikai tāpēc, lai kāds uz ekrāna izskatītos seksīgi. Tāpēc labāk izmantojiet kādu citu, jo mans ķermenis jau piedzīvojis divus bērnus un labprāt kaila nestāvētu vīriešu priekšā," viņa saka.  

Kā ziņo izdevums "Hollywood Reporter", Naitlija 2015. gadā savā līgumā iestrādāja punktu, kurā uzsver, ka nefilmēsies kailskatos. Tiesa, intervijā "Chanel Connects" viņa teikusi, ka nav uzlikusi "simtprocentīgu liegumu" kailumam. 

Viņa vēl aizvien izskatītu piedāvājumus, taču filmā šādām ainām jābūt pamatotām un režisorei jābūt sievietei.

Keira Naitlija
Keira Naitlija Foto: kadrs no filmas

"Ja filmā tiek skarta sievietes-mātes tēma, uzsverot sievietes ķermeņa pārvērtības, tad es piekristu. Es labprāt uzticētu ko tādu sievietei režisorei, kura mani saprastu," Naitlija piebilst.

Naitlija arī iepriekš izteikusies par vīriešu lielo pārsvaru filmu režisoru un scenāristu amatos. Naitlija teikusi, ka viņai esot svarīgi sadarboties ar sievietēm režisorēm, lai viņai nebūtu jāpakļaujas Holivudas "mīlamajai, pieklusinātajai versijai par to, kādam jābūt sieviešu dzimumam".

Foto: Keira Naitlija atgriežas uz sarkanā paklāja pēc bērniņa laišanas pasaulē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu