Čaks un vientulība Ģertrūdes ielas teātrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Krēsls"
"Krēsls" Foto: Elmārs Sedols

Ģertrūdes ielas teātrī 12. februārī plkst.19 pirmizrādi piedzīvos izrāde "Krēsls", kas tapusi pēc latviešu dzejnieka un rakstnieka Aleksandra Čaka stāsta motīviem un būs skatāma teātra tīmekļvietnē.

Kā informē teātrī, izrādes centrā ir stāsts par valsts departamenta radiotelegrāfistu Juri Gulēnu, kurš strādā Vientuļās salas postenī. Vientulībā un bez maiņas jānodzīvo viens mēnesis, tomēr par to viņam maksā divkāršu algu. Atgriežoties no savas otrās maiņas, Gulēns steidzas bildināt savu iemīļoto, taču viņu sagaida nepatīkams pārsteigums, par ko viņam pavēsta sarkans plīša krēsls ar atzveltni.

Pēc izrādes veidotāju paustā, izrāde pievēršas galvenā varoņa pārdzīvojumiem, atrodoties ilgstošā izolācijā no ārpasaules un piedzīvojot pašam nemanāmas apziņas deformācijas. Iedvesmojoties no Čaka poētiskās valodas, ar objektu teātra un filmu ieskaņošanas paņēmieniem radošā komanda skatītāju ieved Gulēna subjektīvajā pasaulē, kur iedomas un sapņi savijušies ciešā mezglā ar realitāti, pauda teātrī.

"Krēsls"
"Krēsls" Foto: Elmārs Sedols

Radošo komandu veido līdzautori un izpildītāji Sandija Dovgāne, Emīls Krūmiņš un Edgars Samītis. Iestudējuma režisors ir Andrejs Jarovojs, scenogrāfs - Rūdolfs Bekičs, operators - Valters Krūzkops. Atbildīgie par skaņu ir Normunds Balodis un Olivers Tarvids, savukārt par gaismu - Dina Beināre. Biļetes uz gaidāmo izrādi var iegādāties teātra tīmekļvietnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu