Rūta Dūduma-Ķirse un Toms Kalderauskis piedāvā "Plūdus"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūta Dūduma-Ķirse un Toms Kalderauskis
Rūta Dūduma-Ķirse un Toms Kalderauskis Foto: publicitātes

9. februārī klajā nāk jauna dziesma "Plūdi", kuru ieskaņojuši dziedātāji Rūta Dūduma-Ķirse un Toms Kalderauskis. 

Dziesmas mūzikas un teksta autore ir Rūta, kura šogad jūnijā svinēs trīsdesmit gadu jubileju, par godu šim notikumam dāvinot gan sev, gan klausītājiem savu pirmo solo albumu, kas klajā nāks šovasar. Jaunā dziesma ir pirmais priekšvēstnesis dziedātājas debijas albumam.

"Dziesma ir īsta atzīšanās mīlestībā viens otram. Septiņus gadus šī muzikālā skice gulēja tumšākajā klades stūrī, un šobrīd tā burtiski lauzās ārā dienas gaismā," stāsta dziedātāja, piebilstot, ka sava dueta partnera Toma muzikālajām gaitām viņa sekojusi jau salīdzinoši sen. "Visvairāk mani uzrunāja tieši viņa balss tembrālā nokrāsa, un, kad vēl nesen redzēju viņu mūziklā RENT, sapratu, ka Toms ir vispiemērotākais partneris šim duetam."

Savukārt Toms atklāj, ka Rūtas balsi bija ievērojis jau TV šova "Dziedošās ģimenes" laikā un secinājis – tādu balss tembru, kāds ir Rūtai, Latvijā mums nav daudz. "Atceros, ka laiks, pirms Rūta man uzrakstīja un piedāvāja ierakstīt duetu, bija dīvains – kā varbūt daudziem šobrīd. Šis notikums (dziesmas ieraksts) man no jauna ļāva noticēt kam gaišam, pozitīvam un kopā būšanas spēkam. Uzskatu, ka mūsu tandēms ir saskanīgs un dziesma ir ļoti skaista. Prieks par šo projektu, un milzīgs paldies Rūtai par tādu uzticību!"

Reizē ar singlu tiks prezentēts arī jaunās dziesmas videoklips, un tā ideja pieder Rūtai: "Nosapņoju, ka stāvu lielā vētrā uz mola. Atlika atrast īsto komandu un īsto brīdi un nosapņoto īstenot. Tajā dienā bija ļoti vējains un auksts. Mēs pamatīgi nosalām, bet zinājām, ka tas būs tā vērts, jo klips izdevies tāds, kādu to biju iecerējusi."

Noskaties video.

Rūta Dūduma-Ķirse vairāk pazīstama kā vokālās grupas «Framest» un apvienības «Vintāža» soliste un dažādu muzikālu uzvedumu dalībniece.

Toms Kalderauskis plašākai sabiedrībai sevi pieteica ar dalību LTV šovā «Supernova 2017». Viņš laidis klajā sešus singlus, piedalījies šovā «XFaktors Latvija» un dažādos muzikālā teātra projektos («Sapnis», «Kaupēn, mans mīļais», «Rent» u.c.). Šobrīd Ogrē ir vokālās studijas vadītājs.

Dziesmas ieraksts tapis ar LaIPA stipendijas atbalstu. Dziesmas producenti ir Jānis Ķirsis un RudeLies (īstajā vārdā Kristaps Cērps).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu