"Dvēseļu putenis" izstājas no cīņas par "Oskaru" filmu kategorijā (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Dvēseļu putenis" Berlīnē
"Dvēseļu putenis" Berlīnē Foto: Valentin Paster

Izziņoti prestižās "Oskara" balvas īsie saraksti, kas publicēti balvas mājas lapā. Diemžēl režisora Dzintara Dreiberga filma "Dvēseļu putenis", ko Latvija izvirzīja sacensībai kategorijā "Labākā ārzemju filma / Best International Feature Film", cīņu neturpinās.

"Oskara" balvas kategorijai, kura regulāri tiek vērtēta kopš 1956. gada un līdz šim bija pazīstama ar nosaukumu "Labākā filma svešvalodā" (The Best Foreign Language Film), 2019. gadā mainīts nosaukums, šogad jau otro reizi tā ir International Feature Film Award. 2019. gadā šai balvai tika pieteiktas 93 valstu filmas.

Tomēr ir arī laba ziņa - "Oskara" balvas īsajā sarakstā iekļauts filmas skaņu celiņš. Tas šobrīd atrodas starp piecpadsmit labākajiem. Atgādinām, ka filmas mūzikas autore Lolita Ritmanis jau saņēmusi Holivudas vizuālo mediju mūzikas balvu (“Hollywood Music In Media Awards”) par labāko mūziku filmai svešvalodā.

Foto: Kopā ar Lolitu Ritmanis sāk darbu pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta.

Jau ziņots, ka no 8. janvāra režisora Dreiberga spēlfilma "Dvēseļu putenis" jeb "Bilzzard of Souls", kas saņēmusi arī kino balvu "Lielais Kristaps" kā gada labākā filma, tika demonstrēta vairāk nekā piecpadsmit virtuālajos kinoteātros ASV un Kanādā.

Filmas mārketinga kampaņai tika piešķirti 20 000 eiro.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu