Čendu nākotnes pilsēta bez automašīnām (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Office for Metropolitan Architecture

Nīderlandes arhitektu birojs OMA ir izstrādājis zinātnes un tehnoloģiju pilsētas projektu Sičuaņas provincē, Ķīnā, ņemot vērā tās ģeogrāfiju un topogrāfiju.

Izstrādājot projektu, tā veidotājiem bija svarīgi, lai plāns inovāciju industrijai būtu inovatīvs pats savā būtībā. 

4,6 kvadrātkilometru platība Čendu pilsētas austrumu paugurainajā reljefā tiks sadalīta sešos klasteros, kas veidoti, iedvesmojoties no apkaimes pilsētu tradicionālā rajonu izkārtojuma. Katru no šīm zonām OMA izstrādās tā, lai tās saplūstu ar apkārtējo ainavu un iekļautu telpu, kas veltīta izglītībai un inovācijām.

Foto: Office for Metropolitan Architecture

Paredzētas arī teritorijas mājokļiem, pārvaldes objektiem, komercdarbībai un sabiedrisko pasākumu norises vietām.

Zonās nav paredzēta pārvietošanās ar automašīnām, iekš tām no ēkas uz ēku būs iespējams nokļūt desmit minūšu gājienā. Savukārt viedi izstrādātais mobilitātes tīkls, kas izmantos automatizētus transportlīdzekļus, savienos ar pārējo pilsētu.

Foto: Office for Metropolitan Architecture

"Ar šo projektu mēs ceram nodrošināt alternatīvu līdz šim tipiskajiem pilsētplānošanas modeļiem, kuri pamatā ir orientēti uz autoceļiem. Mēs esam iecerējuši radīt dizainu, kas izriet no vides ģeogrāfijas. Mēs ceram, ka saikne starp arhitektūru un dabu radīs dinamisku vidu izglītībai, kas iedvesmos inovatīvas idejas," saka OMA partneris un projekta vadītājs Kriss van Duijins.

Foto: Office for Metropolitan Architecture

Kā daļu no šā projekta OMA realizēs arī Internacionālo izglītības parku teritorijas rietumu pusē. Paredzēts, ka tā platība būs 460 000 kvadrātmetru un tajā atradīsies vairākas universitātes, tostarp studentu izmitināšanas vietas, laboratorijas un biroji.

Foto: Office for Metropolitan Architecture
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu