Pašmāju minimālisms - Trīs plātņu māja (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Madara Gritāne

Modernā dizaina portāls Design Milk izrāda arhitektu biroja GAISS, Rīgā projektēto Trīs plātņu māju, rakstot, ka kaut ko ir vērts darīt pareizi un šis minimālisma paraugs to attaisno. Mājas celtniecība aizņēma astoņus gadus, sākot ar skici 2012. gadā un beidzot ar rūpīgi izstrādātu interjeru un unikāli izgatavotām mēbelēm 2020. gadā.

Trīs plātņu māja ir viens no arhitektu biroja GAISS senākajiem projektiem, tā nosaukums radies, pateicoties trim horizontālām plātnēm, kas veido lakoniskās savrupmājas telpisko kompozīciju – tās jumtu, balkonu un terasi. Divstāvu ēkas apjoms ir novietots uz horizontālas terases plātnes. Vidusdaļā apjomu pārdala balkona plātne, kas vienlaikus kalpo arī kā terases jumts. Mājas apjoma noslēgums ir trešā horizontālā jumta plātne. Visām plātnēm ir viena kontūra, kas apvij māju un atkārtojas pa vertikāli.

Foto: Madara Gritāne

No ārpuses detalizēti un vertikāli konstruēti koka dēļi akcentē mājai raksturīgo horizontalitāti. Turklāt arhitekti turpina izmantot koka un betona kontrastējošās attiecības, izceļot plakņu ģeometriju arī interjerā.

Foto: Madara Gritāne

Mājas kodols ir plašā dzīvojamā zona, kas sniedzas visos virzienos, apvienojot abus ēkas stāvus. Telpa iekļauj virtuvi, dzīvojamo istabu, ēdamzonu un kāpnes, paver skatus pret ielu un dārzu. Logs divu stāvu augstumā piepilda māju ar gaismu no dārza puses.

Foto: Madara Gritāne
Foto: Madara Gritāne
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu