Sabiedrībā slavenu cilvēku nosodījums, zaudēti tūkstoši sekotāju: Didrihsone cenšas paskaidrot savus izteikumus (116)

Foto: LETA, Instagram/didrihsoonee / TVNET kolāža
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Nupat influencere Elīna Didrihsone izteicās par homoseksuālu attiecību tēmu, saniknojot sociālo tīklu lietotājus. Nosodījumu par influenceres vārdiem jau pauda multimākslinieks Kašers, tomēr izteikties paspējušas arī daudzas citas pašmāju slavenības.

Atgādinām, ka uz kāda sekotāja jautājumu, kāda ir Didrihsones attieksme pret homoseksuāliem cilvēkiem, influencere atbildēja: "Šī tēma priekš manis ir kategoriski nepieņemama. Es viņu nesaprotu, es viņu nekad nesapratīšu, un es viņu nekad neatbalstīšu."

"Esmu kategoriski pret - tā Dievs nav radījis mūs. Sievietei ir jābūt ar vīrieti un vīrietim - ar sievieti," pārliecināta ir viņa.

Nu Didrihsone gan norādīja, ka ir "tikusi pārprasta". 

"Ļoti daudzi mani ir pārpratuši un es vienmēr esmu bijusi patiesa, un es arī tagad tāda vēlos būt priekš maniem sekotajiem. Es nekad neesmu bijusi pret cilvēkiem, kuri dzīvo šādu dzīvi. Es nekad neesmu teikusi, ka tu esi neriktīgs vai tagad tevi ir jāizdzēš ārā no šīs zemes vai kā citādāk, jo daudzi mani ir tā sapratuši.

Ja jautājums ir man, kāda ir mana attieksme par to, tad es savā dzīvē to nevēlētos. Es nevēlētos to savā ģimenē. Kāds uzskata, ka tā ir izvēle, kāds uzskata, ka viņš piedzimst tāds. Šis viedoklis lai paliek mums katram pie sevis," norādīja influencere.

Viņa piebilda, ka kopumā viņas attieksme pret šo jautājumu esot "neitrāla".

Pēc tam viņa atzina, ka, vēlreiz atbildot uz to pašu jautājumu, būtu to noformulējusi citādāk. "Izsakot savu viedokli vai savu nostāju par savu dzīvi, tas ir pasniegts, ka es būtu pret šiem cilvēkiem, kuri dzīvo šādu dzīvi." 

Influencere esot nosūtījusi atvainošanās vēstules "pāris cilvēkiem", tai skaitā Kašeram.

"Ja tu arī jūties aizskarts, tad es tev arī atvainojos, jo ne par to bija mans stāsts. Mums visiem ir tiesības mīlēt un man ir sava mīlestība, es esmu par tradicionālām attiecībām, tev ir varbūt citādāka mīlestība un tev ir uz to tiesības."

Tiesa, Didrihsones atvainošanās sekoja, kad viņas sākotnējie izteikumi bija jau paspējuši izraisīt pamatīgu vētru sociālajos tīklos.

Dienas laikā viņai vietnē "Instagram" "atsekoja" teju četri tūkstoši cilvēku.

Viņas vārdus nosodīja ne vien "Twitter" lietotāji, bet arī slavenības un influenceri

Starp nosodījuma paudējiem Didrihsonei bija arī mūziķe Samanta Tīna: "Un kamēr es te filmējos un darbojos, skatos, ka medijos ir izskanējusi kaut kāda skaļa frāze, ka kāds ir izteicies, ka ir pret un ir kategoriski pret maniem labākajiem draugiem. Tie, kas ir kategoriski pret maniem labākajiem draugiem, ir kategoriski pret mani.

Es esmu par vienlīdzību. Lūdzu domājam, kam mēs sekojam." 

Influenceris un jūtūberis Rojs Rodžers Linkevičs dalījās ar vairākiem video un jokiem, kuros lika noprast savu viedokli par Didrihsones izteikumiem LGBT jautājuma sakarā. 

Kā zināms, Didrihsone regulāri saviem sekotājiem piedāvā piedalīties konkursos ar iespēju laimēt vērtīgas balvas. Viens no nosacījumiem, lai piedalītos konkursā, ir jābūt Didrihsones un viņas vadītā uzņēmuma - apģērbu veikala - sekotājam sociālajos tīklos, kā arī jādalās ar viņas ierakstu savā privātā "Instagram" konta īsajos stāstiņos. To turpmāk nedarīt aicināja aktrise Dārta Daneviča

"Piemēram, ja tu publisko konkursa foto, palīdzot autorei piesaistīt tūkstošiem jaunu sekotāju, tu taču gribi tikai jaunu telefonu par brīvu, vai ne? Bet vienlaikus tu arī atbalsti, ka taviem draugiem, paziņām un, iespējams, arī taviem bērniem, ja vien viņi ir homoseksuāli, nav vietas šajā valstī un sabiedrībā. Es to neatbalstu! Un jā, arī man nav pietiekami daudz iekrājumu telefonam," rakstīja Daneviča. 

Nosodījumu par izteikumiem neslēpa arī fitnesa skaistule Juta Valdmane: "Izteikties negatīvi pret LGBT ir jau nu tik ļoti old school un nemoderni. Ir 21. gadsimts, mīļie! Es esmu par to, ka tiesības mīlēt un tikt mīlētiem ir pilnīgi visiem! Un es noteikti nekad neatbalstītu cilvēku un aicinu neatbalstīt tos, kuri ir pret elementārām cilvēktiesībām tikai tāpēc, ka mīl savu dzimumu! Neviens tev ēst neprasa un negatīvo viedokli vari paturēt pie sevis!"

Situāciju komentēja arī mūziķis Lauris Reiniks, rakstot, ka "Dieviņš mīl visus".

 "Esi, kas tu esi un mīli, ko tu mīli! Galvenais, ka tu mīli nevis ienīsti kādu! Punkts! Neņem galvā stulbus influencerus!"

Vairākus video par konkrēto tematu ierakstīja arī "drag queen" Amuna Davis.

@amunadavis

?❣ Homoseksuáļu Dieviete Homofobe? ##fyp ##foryou ##foryoupage ##pride ##homophobe ###Latvija ##lgbtq ##share ##bully ##foryourpage ##funny

♬ original sound - DAVIS KIMENIS BERGHO

Pavisam skarbi par influenceri izteicās reperis Prusax, rezumējot: "Ko mēs varam sagaidīt no cilvēka, kura primārais mērķis dzīvē vienkārši ir izskatīties labi un mākslīgi?"

Latvijā populāra vietnes “Youtube” kanāla īpašniece Emīlija Sama arī neslēpa sašutumu par Didrihsones vārdiem: "Tas fakts, ka 21. gadsimtā mums vēl vajag atdalīt kādu cilvēku grupu no cilvēkiem, kas ir pelnījuši ģimeni un bērnus, tikai tāpēc, ka tu kā kristiete uzskati, ka viņi nav pelnījuši kaut ko, ka dievs mūs ir radījis visus tādus, kādi mēs esam - IDEĀLUS, tādēļ dievs mūs nekad negribētu kaut kādā veidā aprobežot, īpaši uz tādām lietām kā mīlestība. Ir pierādīts, ka tā nav izvēle - mīlēt, ko tu gribi!" 

"Naids, kurš slēpjas zem reliģijas ir vienkārši naids," lakoniski par notikušo izteicās influencere Beta Beidz

Arī modes blogeris Deniss Ševeļovs vērsās pret influenceri: "Kā šo var 2021. gadā nezināt, ka tu pati esi apguvusi "drag queen" konturēšanas tehnikas? Kā nevar saprast parastas cilvēktiesības? Un otrais moments, ko es nevaru saprast un uzdodu jautājumu - ja tu esi paudusi šādu viedokli, tā ir tava izvēle, bet pēc tam tev sāka atsekot cilvēki, pēkšņi izņēmusi ārā visus tos stāstus. Tātad ko tas nozīmē? Vai tu tagad vairs neesi pārliecināta savā viedoklī vai pēkšņi tu esi mainījusi savus uzskatus un dabūji dievišķo apgaismošanu?

Vai tomēr popularitāte ir tas, kas dieviņam ir tuvāks?"

Humoriste, TV un radio personība Sanda Dejus arī ar humoru, bet komentēja sacelto vētru. "Kāpēc dienā, kad es ieliku tik smukiņu bildi IG, Didrihsonei vajadzēja izteikties par gejiem un nosmelt visu uzmanību. Jauna meitene ar milzīgu ruporu. Tirgot drēbītes ir viens... Pārējais ir nulle."  

Komentāri (116)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu