LaIPA biedri var pieteikties uz avansa maksājumu piešķiršanu (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
LaIPA izpilddirektore Liena Grīna
LaIPA izpilddirektore Liena Grīna Foto: parmuziku.lv

Biedrība "Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība" (LaIPA) piedāvā izmaksāt mūzikas izpildītājiem un producentiem avansa maksājumus 30% apmērā no iepriekšējā gadā saņemtās atlīdzības summas, informē LaIPA pārstāve Laila Bēķe.

Kā akcentēja LaIPA izpilddirektore Liene Grīna, Covid-19 pandēmija ir radījusi kritisku situāciju mūzikas industrijas nozarē, tāpēc pieņemts lēmums par avansa maksājumu piešķiršanu LaIPA biedriem 30% apmērā no iepriekšējā gada izmaksu summas.

Tāpat Grīna uzsvēra, ka Covid-19 ierobežojumi ir ne tikai apturējuši koncertdarbību, bet arī radījuši kritisku situāciju mūzikas ierakstu izplatīšanā.

"Iedomājieties situāciju, kad ievērojamu daļu no atlīdzības apjoma LaIPA biedriem ierastos apstākļos rada mūzikas publiskais atskaņojums - kafejnīcās, frizētavās, veikalos, bet šobrīd, slēdzot šīs tradicionālās mūzikas atskaņošanas vietas, mūzikas ierakstu publiskais izpildījums nenotiek, tādēļ ienākumu apjoms autoriem, izpildītājiem un producentiem ievērojami samazinās," norādīja LaIPA izpilddirektore.

LaIPA ieskatā viens no veidiem, lai operatīvi risinātu situāciju un palīdzētu mūziķiem, ir tieši avansa maksājumu piešķiršana. LaIPA aprēķinājusi, ka prognozētais kritums autoru, izpildītāju un producentu ienākumu apjomā varētu sasniegt pat 50%.

Pēc Grīnas paustā, vissliktākais, ka nozarē valda neziņa par nākotni un bieži vien tieši radošie cilvēki krīzes brīžos ir visneapskaužamākajā situācijā, jo šo nozari nav iespējams pārprofilēt uz citiem uzņēmējdarbības vai ienākumu gūšanas veidiem. LaIPA izpilddirektore piebilda, ka tieši avansa maksājumu piešķiršana var kaut daļēji palīdzēt grūtā brīdī ar apgrozāmajiem līdzekļiem.

Lai pieteiktos vienreizējai avansa izmaksai, LaIPA biedriem ir jāsazinās ar LaIPA Sadales un atlīdzības nodaļas vadītāju Lauru Stārostnieci, rakstot uz e-pasta adresi "laura.starostniece@laipa.org".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu