Aivara Lemberga sieva atklāj, kā vīrs pavadījis dienu pirms izšķirošās tiesas sēdes (11)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Rīgas apgabaltiesa 22. februārī Ventspils domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu. Izdevumam "Privātā Dzīve" Lemberga sieva Kristīne atklāja, kā vīrs pavadīja dienu pirms tiesas sēdes.

Kritīne Lemberga atklāja, ka konkrētā svētdiena bija viena no jaukākajām dienām beidzamajos mēnešos.

"No rīta Aivars ar vecāko puiku, manu dēlu Martinu, bija aizbraukuši makšķerēt. Īpaši viņiem neveicās, tāpēc jau ap pusdienlaiku atgriezās mājās. Tad, paņēmuši līdzi arī mūsu dēlu Artūru, viņi gāja tepat Puzes ezerā urbt āliņģus," atminas Lemberga.

Savukārt pirmdienas rīts pirms Aivara došanās uz Rīgu bijis tāds pats kā visi citi darbdienu rīti. "Atbilstoši fizioterapeita dotai programmai Aivars izpilda rīta rosmi, un ziemā, veicot iesildīšanos, viņš slēpo, bet vasarā – nūjo.

Pirmdien Aivars devās paslēpot un mazliet samežģīja kāju. Pēc tam Aivars aizbrauca un mēs palikām."

Iepriekš ziņots, ka Lembergu pēc sprieduma nolasīšanas apcietināja tiesas zālē, jo tiesa lēma līdz šim spēkā esošos drošības līdzekļus atcelt. Cietumsoda izciešanas laikā tiesa gan nolēma ieskaitīt Lemberga atrašanos apcietinājumā un pavadīto laiku mājas arestā 2007. un 2008. gadā. Lembergs toreiz pēc aizturēšanas apcietinājumā atradās no 2007. gada 14. marta līdz 10. jūlijam, bet mājas arestā - no 10. jūlija līdz 2008. gada 22. februārim.

Tiesa nolēma, ka Lembergam cietušajiem jāmaksā kopumā aptuveni 64 000 eiro. Tāpat tiesa nolēma no Lemberga valsts labā piedzīt procesuālos izdevumus 22 180 eiro apmērā par zvērināta advokāta valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniegšanu.

Lembergu tiesa 19 apsūdzības sadaļās atzina par vainīgu, bet 21 sadaļā attaisnoja.

Lemberga dēlam Anrijam tiesa piesprieda divus gadus un vienu mēnesi cietumā, kā arī mantas konfiskāciju.

Savukārt kādreizējam Lemberga biznesa partnerim Ansim Sormulim tiesa piesprieda divu gadu cietumsodu un mantas konfiskāciju. Cietumsodā tiesa nolēma ieskaitīt viņa aptuveni mēnesi ilgo atrašanos apcietinājumā 2007.gadā.

Lemberga dēlam un Sormulim iepriekš noteiktos ar brīvības atņemšanu nesaistītos drošības līdzekļus gan atcels, tikai stājoties spēkā šādam spriedumam. Tādēļ viņus tiesas zālē vēl neapcietināja.

Spriedumu iesaistītajām pusēm būs iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesā. Rīgas apgabaltiesa šo lietu sāka skatīt jau 2009.gadā. Nākotnē par apgabaltiesas kā apelācijas instances nolēmumu vēl būs iespējams iesniegt kasācijas sūdzību vai protestu Augstākajā tiesā.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu