"Dvēseļu puteņa" mūzika iegūst Amerikas Komponistu balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lolita Ritmanis
Lolita Ritmanis Foto: Sanita Ieva Sparāne

Amerikas Komponistu un autoru apvienība otrdien apbalvoja 2020. gada izcilākos komponistus filmu mūzikā un augstāko apbalvojumu kategorijā "Izcilākā oriģinālmūzika neatkarīgai filmai" ieguva Lolita Ritmanis par mūziku filmai "Dvēseļu putenis".

Kā informē filmas veidotāju pārstāvis Pēteris Rezņikovs, līdzās kara drāmai "Dvēseļu putenis" otru augstāko apbalvojumu ieguva ASV animācijas studija "Pixar" kopā ar komponistu trio Trentu Reznoru, Atikusu Rosu un Džonu Batisti par mūziku animācijas filmai "Soul".

Rezņikovs atzīmēja, ka izdevums "Variety" nodēvēja šo apbalvošanas ceremoniju par "Dvēseļu puteņa" un animācijas filmas "Soul" vakaru, jo abām filmām izdevās saņemt augstāko iespējamo novērtējumu no apvienības biedriem un īpašas balvu komitejas pārstāvjiem.

Ritmanis norādīja, ka tas patiesi ir katra komponista sapnis - veidot mūziku tik vērienīgai un dziļai filmai, kāda ir "Dvēseļu putenis". Viņa pavēstīja, ka būs mūžam pateicīga filmas režisoram Dzintaram Dreibergam un visai komandai, ka komponistei tika dota iespēja sacerēt mūziku kara drāmai.

Foto: Kopā ar Lolitu Ritmanis sāk darbu pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta.

Amerikas Komponistu un autoru apvienības balvā komponisti par savu veikumu sacentās piecās kategorijās. Ritmanis sacentās kategorijā "Izcilākā oriģinālmūzika neatkarīgai filmai". Tajā kvalificējas filmas, kuru budžets nepārsniedz 15 miljonus ASV dolāru.

Vēsturiskās kara drāmas "Dvēseļu putenis" mūzikas ierakstā piedalījās diriģents Māris Sirmais un VAS "Latvija" mākslinieki kora menedžera Māra Ošleja vadībā. Filmai tika izveidots īpašs orķestris, kurā orķestra producents un Latvijas "Lielās mūzikas balvas" laureāts Edgars Saksons apvienoja mūziķus no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas. 

Mūzikas ieraksts veikts Latvijas Radio 1. studijā Māra Briežkalna un skaņu režisora Vara Kurmiņa virsvadībā. Filmas mūzikas instrumentācijas autors ir Larijs Renčs no ASV, papildu instrumentāciju veicis Stīvens Rade, savukārt mūzikas miksēšanu īstenoja amerikāņu producents un skaņu režisors Marks Matsons. Filmas skaņu režisors ir Aleksandrs Vaicahovskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu