"Latgalīšu reps" laiž klajā otro studijas albumu "Cyta dzela"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Latgalīšu reps"
"Latgalīšu reps" Foto: publicitātes

Latgaliešu hiphopa grupa "Latgalīšu reps" 19. martā laiž klajā otro studijas albumu "Cyta dzela" (tulk. "Cita lieta"), kurā apkopoti trīspadsmit jauni skaņdarbi.

Albuma nosaukums "Cyta dzela" ir trāpīgs apzīmējums grupas redzējumam.

“Ejam soli augšup labākā kvalitātē un izpildījumā. Nekad nezinām, kas mūs dzīvē gaida, bet, kamēr no gaisa nekrīt akmeņi, dzīvē viss ir kārtībā. Ejam uz priekšu, neskatoties uz to, vai mums ir paveicies vai ne," duets raksta preses paziņojumā.

Neskatoties uz to, ka mākslinieki bija spiesti veikt izmaiņas grupas plānos un pārcelt pagājušajā gadā plānotā albuma izdošanu uz 2021. gadu, laiks mājsēdē tika izmantots lietderīgi, lai uzlabotu albuma skanējumu, kā arī lai taptu jaunas dziesmas, bez kurām jaunais albums vairs nav iedomājams.

"Cyta dzela" dzirdami dažādi mūzikas žanri, kas savā starpā apvienoti ar rīmēm latgaliešu un latviešu valodā. Dziesmu teksti klausītājam atklāj mākslinieku dzīves redzējumu un pieredzi, kā arī lielākos iedvesmas avotus - mīlestību pret ģimeni un dzimtajām mājām. Tāpat albumā iekļauti mūzikas skaņdarbi, kas tapuši sadarbībā ar grupu “Bez PVN”, repa mākslinieku Faktu un jauno talantīgo dziedātāju Sandu.

Grupas pārstāvji ir pārliecināti: “Katrs “Cyta dzela” albuma klausītājs spēs atrast sev tīkamu un dvēselei tuvu skanējumu.”

"Cyta Dzela"
"Cyta Dzela" Foto: publicitātes

Grupa darbojas kopš 2017. gada. Grupai bijuši vairāki veiksmīgi hiti: “Skots pa lūgu”, “Es tycu”, “Atver durovys”, “Kūdra deg” un “Trešuo zvaigzne”, bet līdz šim populārākā dziesma ir “Žarei gaļi”, kas vietnē “Youtube” sasniegusi 2,6 miljonus skatījumu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu