Diriģents: Patlaban laika apstākļi nav piemēroti kora mēģinājumiem ārtelpās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Patlaban laika apstākļi nav piemēroti kora mēģinājumiem ārtelpās, tādu viedokli pauda kora "Balsis" mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis.

Viņš uzsvēra, ka atrasties ārā un dziedāt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par +15 grādiem, ir diezgan neveselīgi, jo dziedātāji var arī saaukstēties, it īpaši pavasarī. Runājot par iespēju mēģināt desmit cilvēkiem ārā, Teterovskis norādīja, ka viņa kori veido vairāk nekā 40 dziedātāji un šo grupu teorētiski var sadalīt četrās, piecās grupās.

"Mēģinājumi notiek pirmdienu un piektdienu vakarpusē. Varbūt, ka pirmās grupas vēl varētu baudīt salīdzinoši labu laiku, bet pēdējām grupām būs jau pavisam auksti. Mēs vēl domāsim, kā rīkoties," pauda kora "Balsis" mākslinieciskais vadītājs.

Tāpat viņš norādīja, ka sākotnēji pastāvējusi cerība, ka amatierkolektīviem atļaus mēģināt viens pret viens, kā tas bija pagājušā gada rudenī. Tomēr tagad ir ieviests cits risinājums, kas, iespējams, ir solis pretim deju kolektīviem, jo koriem dziedāšana ārā nav labākais risinājums.

Teterovskis norādīja, ka arī tad, kad koris varēs doties ārā mēģināt, tie nebūs pilnvērtīgi mēģinājumi, jo, lai gan kolektīvu var sadalīt aptuveni piecās grupās, papildu mēģinājumu dienas nav iespējams iegūt. Tāpat viņš vērsa uzmanību, ja mēģinājumi notiks ne "Mazajā ģildē" kā tas ir ierasts, bet citviet, tad dziedātājiem varētu rasties problēmas ar nokļūšanu mēģinājuma vietā.

Jauniešu koris "Balsis"
Jauniešu koris "Balsis" Foto: LETA

"Tikko mēs mainīsim atrašanās vietu, piemēram, uz Lucavsalu, tad cilvēkiem uzreiz būs problēmas ar nokļūšanu. Rīgā tie attālumi ir salīdzinoši lieli, piemēram, ja cilvēks dzīvo Juglā, bet mēģinājums notiek Āgenskalnā. Turklāt jāņem vērā, ka mēģinājums varētu ilgt maksimums divas stundas vienai balss grupai," skaidroja kora "Balsis" mākslinieciskais vadītājs.

Teterovskis pauda neizpratni, kāpēc mūzikas skolās vai Rīgas Baleta skolā individuālie mēģinājumi ir atļauti, bet amatieru saime ir atstāta maliņā un uz to šādi noteikumi neattiecas.

Kora "Balsis" mākslinieciskā vadītāja ieskatā tas ir dīvaini.

"Ierobežojumu dalījums ir nesaprotams, tomēr šī ir vismaz kaut kāda iespēja mēģināt. Ārā mēs neraujamies, jo koriem ārtelpas nav ierasta vide, jo galvenais jau ir vienam otru saklausīt. Manuprāt, deju kolektīviem šī būs adekvātāka iespēja mēģināt," pauda Teterovskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu