Nedēļa slavenību dzīvē: Elizabetei II divas nelaimes vienā dienā, Valters šķiras un Pārkerei attiecības ar miljonāra dēlu (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX, LETA / TVNET kolāža

Šī nedēļa pašmāju un ārvalstu slavenību dzīvē bijusi spraigu notikumu pilna. Uzzini, par ko šonedēļ sabiedrība trina mēles!

Samanta Tīna: "Man nav bijis vēzis!"

STV Pirmā! realitātes šova “Slavenības. Bez filtra” jaunākajā sērijā dziedātāja Samanta Tīna atklāja visu patiesību par veselības sarežģījumiem, kas pirms deviņiem gadiem izmainīja viņas dzīvi. 

Atgādinām, ka aprīļa sākumā "Privātajai Dzīvei" izdevās noskaidrot, ka Tīna intervijā Lietuvas izdevumam "Stilius" sacījusi, ka pirms dažiem gadiem viņai tika atklāts dzemdes kakla vēzis pirmajā stadijā.  Latvijas medijiem dziedātāja šo faktu noslēpusi. 

Tīna neslēpj – viņa nav gribējusi par to publiski runāt, taču, redzot, kāda ažiotāža šobrīd sacelta, viņa vēlas viest skaidrību šajā jautājumā.

“Patiesais stāsts ir tāds, ka pirms deviņiem gadiem es dzīvoju ļoti haotisku dzīvi, biju neapmierināta, apmeklēju psihoterapiju.

Veicot analīzes, man atklāja CIN1.

Kas ir CIN1? Tās ir bojātas šūnas, kuras neārstējot, tās pāraug CIN2, CIN3, un tās pāriet vēža šūnās. Es ar savu CIN1 veiksmīgi tiku galā, un man nav bijis vēzis,” runas, ka it kā slimojusi ar onkoloģisku kaiti, kategoriski noraida Samanta.

Dziedātāja asarām acīs saka - šajā situācijā visvairāk raizējas, ka tiek sāpināti viņas tuvinieki, kuri, dzirdot publiski izskanējušas baumas, ļoti uztraucas.

“Nedod Dievs, maniem vecākiem kļūs sliktāk ar veselību. Vēl jo vairāk šajā laikā. Tas ir pilnīgs absurds!” raizējas dziedātāja. “Ja cilvēkiem rodas jautājums, no kurienes šī informācija ir parādījusies un atklājusies, man kādu laiku atpakaļ bija intervija vienam no Lietuvas lielākajiem žurnāliem, un tur tāds jautājums izskanēja par šo te situāciju.

Bet nevienā brīdī man nebija mērķis par šo sīkāk un detalizētāk informēt sabiedrību.

Tā ir mana privāta un sensitīva informācija. To pārķēra latviešu mediji, gan Lietuvā, gan Latvijā uzpūšot no mušas ziloni.” 

Lai arī dziedātājai laikus izdevies diagnosticēt izmaiņas šūnās un tās veiksmīgi izārstēt, neļaujot tām attīstīties, viņa uzsver, cik svarīgi ir rūpēties par savu veselību, un cer, ka šī pieredze kalpos kā atgādinājums arī citām sievietēm.

“Es šad tad aizdomājos, kas būtu bijis, ja es nebūtu aizgājusi pie ārsta un noņēmusi tieši tās analīzes. Es nezinu, kas būtu bijis. Mēs tajā laikā tikām galā ar medikamentiem, ar mierīgu dzīvesveidu. Es arī tajā laikā nomainīju dzīvesveidu un dzīves stilu, un tādā veidā tas nekur tālāk neattīstījās – ne uz CIN2, ne uz CIN3," saka viņa un aicina ikvienai Latvijas sievietei laikus rūpēties par savu veselību un noteikti izmantot valsts apmaksātās skrīninga analīzes.

“Nenolieciet to lapiņu kaut kur malā, izbrīvējiet laiku, aizejiet pārbaudīties,” aicina dziedātāja.

Žurnāls: Evelīna Pārkere tiekoties ar miljonāra dēlu

Marta izskaņā kļuva zināms, ka influencere Evelīna Pārkere ir attiecībās, taču drauga personību neatklāja. Nu izdevumam "Privātā Dzīve" izdevies noskaidrot Pārkeres sirdsāķīša identitāti. 

Pārkere, kura bija devusies atpūtā uz Kanāriju salām, apstiprināja, ka tur atrodas kopā ar savu otro pusīti.

Viņa vietnē "Instagram" publiskoja vairākus foto, kuros abi redzami, vizinoties ar ūdensmotociklu, taču drauga seju aizklāja ar "emocijikonu". Pēcāk Pārkere paskaidroja, ka šādi rīkojusies, jo "vienkārši grib ļaut šim cilvēkam dzīvot normālu, privātu dzīvi". 

Nu "Privātajai Dzīvei" izdevies noskaidrot, ka Pārkeres mīļotais esot Roberts Viškints – viņš studējot Latvijas Mākslas akadēmijā un esot dīdžejs, kas mūzikas aprindās zināms ar segvārdu Oculus Noise.

Roberts nākot no turīgas ģimenes – viņa tēvs ir uzņēmējs Kaspars Viškints. Pērn izdevums "Dienas Bizness" Viškintu ierindoja 34. vietā Latvijas bagātāko cilvēku topā.

Pati Pārkere šo faktu izdevumam nedz apstiprināja, nedz noliedza. 

Kristaps Valters izdzēsis visas kopbildes ar līgavu; nomaina attiecību statusu

Bijušais Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Kristaps Valters atkal ir brīva vīrieša statusā, liecina informācija viņa sociālajos tīklos.

Atgādinām, ka pērn attiecību ceturtajā gadadienā Valters bildināja mīļoto sievieti, permanentā grima meistari Lāsmu Jukoni.

Šobrīd gan Valters, gan Jukone no sociālajiem tīkliem izdzēsuši visas kopbildes, kā arī Valters nomainījis attiecību statusu uz "Brīvs".

Atgādinām, ka Valters bijis precējies divas reizes un ir tēvs pieciem bērniem, bet Jukoni reiz saistījušas romantiskas attiecības ar pašmāju šovmeni Renāru Zeltiņu.  

Tiesa liek Normundam Jakušonokam atmaksāt drauga parādu 

Grupas "Labvēlīgais tips" taustiņinstrumentālists Normunds Jakušonoks
Grupas "Labvēlīgais tips" taustiņinstrumentālists Normunds Jakušonoks Foto: Paula Čurkste/LETA

Grupas "Labvēlīgais tips" mūziķis Normunds Jakušonoks aprīļa sākumā saņēma ziņu no Rīgas rajona tiesas Jūrmalā - no viņa tiek piedzīta nauda. 

Kā izdevumam "Privātā Dzīve" skaidro Jakušonoks, viņš pirms septiņiem gadiem galvojis par bijušā kolēģa un kluba "Četri balti krekli" direktora Māra Lazdiņa studiju kredītu. 

"Mēs tik daudzus gadus bijām kopā strādājuši, tādēļ piekritu kļūt par viņa kredīta galvotāju. Cik saprotu, viņš kredītu nav atmaksājis," saka Jakušonoks, no kura tiek piedzīta nauda.

Studiju kredīts esot bijis 1500 eiro, taču vēl pāris simti eiro nākuši klāt procentos. 

Jakušonoks apgalvo, ka viņam neesot tādas naudas un par šo jautājumu dosies skaidroties pie paša Lazdiņa, ar kuru gan pāris gadus vairs nekomunicē. 

Noskaidroti Latvijas ietekmīgākie influenceri

Par ietekmīgāko sociālo mediju influenceri Latvijā "Golin Accelerators of Relevance Influenceru indeksa 2021" balvu pasniegšanas ceremonijā atzīta aktrise Ieva Florence-Vīksne (@ieva_florence), informēja pasākuma rīkotāji.

Florence-Vīksne apsteidza pērnā gada uzvarētāju Niklāvu Mičuli (@niklavs), kā arī populāro influenceri, blogeri un TV raidījumu vadītāju Beāti Bērziņu (@betabeidz).

"Grand Prix" un ietekmīgākā Latvijas influencera titulu Florence-Vīksne ieguva, vērtējot procentuāli lielo sekotāju skaitu no Latvijas, kas viņai ir viens no apjomīgākajiem TOP5 indeksa influenceru vidū, vienlaikus arī augstos auditorijas iesaistes rādītājus - 15% un sekotāju auditorijas kvalitātes reitingu apvienojumā ar deviņu kompetento žūrijas locekļu skatījumu par radītā satura kvalitāti, atpazīstamību sociālajos tīklos un ārpus tiem.

Ietekmīgākie viedokļa līderi tika meklēti trijās kategorijās - "mikro" jeb no 1000 līdz 10 000 sekotājiem, "medium" jeb 10 000 līdz 25 000 sekotāji un "makro" jeb no 25 000 sekotājiem.

"Medium" kategorijas uzvarētājas tituls šogad tika Dailes teātra aktrisei Anetei Krasovskai (@anetekrasovska), otrā vieta vlogerim un fotogrāfam Viktoram Blūmam (@viktorsblums), savukārt modele, TV seja Anna Rozīte (@annaroziite) ierindojas trešajā vietā.

"Mikro" kategorijas uzvarētājas godā šogad ir saldējuma meistare, ceļotāja un māmiņa Zane Milzarāja (@zane.milzaraja), otrajā vietā ierindojot uztura speciālisti Viktoriju Zakarkeviču (@uzlabo) un trešajā - sociālā medija "TikTok" zvaigznes, māsas Lidiju Ņižņikovu un Elīnu Pakalni (@latvian_sisters).

Kā norādīja indeksa veidotāju, aģentūras "Golin Riga" partneris Arnis Vērzemnieks, Covid-19 pandēmija ir ietekmējusi arī influenceru jomu - sekotāji kļūst prasīgāki, vairs nepietiek tikai ar faktu, ka esi slavenība vai ar skaisti izkārtotām fotogrāfijām. "Lielāka nozīme ir arī reputācijai - 54% Baltijas iedzīvotāju ļoti satrauc, ka influenceri nepārbauda faktus un sniedz viltus ziņas," skaidroja Vērzemnieks.

Pēc viņa teiktā, "Golin" influenceru indeksa 2021 analīze rāda, ka gandrīz puse jeb 44% no uzņēmējiem paredz, ka izmantos influenceru mārketingu arvien vairāk. Savukārt "mikro" kategorijas viedokļa ietekmētājiem - savas jomas ekspertiem pamazām tiek pievērsta arvien lielāka uzmanība salīdzinoši ar tiem, kam vienkārši ir liels sekotāju skaits.

Vērtējot sociālo mediju nozares attīstības aktualitātes, šogad "Golin" influenceru indeksā noskaidroti līderi vienpadsmit jomās jeb par divām jomām vairāk nekā pērn - dzīvesstils, ēdiens, skaistums, dizains, mode, izklaide, foto&video, sports, jaunatne, kā arī ģimene un "TikTok". Katrā no tām, izņemot "TikTok", influenceri arī tika dalīti trīs kategorijās - "mikro" jeb no 1000 līdz 10 000 sekotājiem, "medium" jeb 10 000 līdz 25 000 sekotāji un "makro" jeb no 25 000 sekotājiem.

Jomas "Dzīvesstils" "makro" kategorijā uzvaras laurus plūkusi Florence-Vīksne, "medium" kategorijā par līderi kļuvusi Rozīte (@annaroziite) un "mikro" kategorijā - ceļotāja Zane Milzarāja (@zane.milzaraja). Jomā "Ēdiens" par "makro" kategorijas līderi jau otro gadu pēc kārtas atzīta populārā blogere, recepšu grāmatas "Našķoties" autore Zane Grēviņa (@naskoties_zane), par "medium" kategorijas līderi izraudzīta veselīga uztura iedvesmotāja Māra Ziemele (@edamskaisti), bet "mikro" kategorijas uzvarētājas tituls ir uztura ekspertei Viktorijai Zakarkevičai (@uzlabo).

Jomā "Skaistums" "makro" kategorijas uzvarētājas gods šogad piešķirts modelei un veselīga dzīvesveida atbalstītājai Diānai Kubasovai (@dianakubasova). "Medium" kategorijas uzvarētāja tituls šajā jomā ticis Latvijas slavenākajam "drag queen" Amuna Davis (@amunadavis), savukārt "mikro" kategorijā uzvaras laurus plūkusi make-up māksliniece Jekaterina Giseļevska (@jgiselevska). Jomas "Dizains" "makro" kategorijā šogad netika noteikts uzvarētājs, "medium" kategorijas līderis ir karikatūrists Gatis Šļūka (@karikaturalv), bet "mikro" kategorijas uzvarētājas gods tiek uzņēmējai un mākslas, mūzikas, literatūras projektu vadītājai Ilzei Pīlēnai (@ilze.pilena).

Jomā "Mode" "makro" kategorijas uzvaras laurus plūkusi apģērbu veikala īpašniece Elīna Didrihsone (@didrihsoonee), "medium" kategorijas uzvarētāja ir blogere, žurnāliste un grāmatu autore Una Ulme (@unaulme), bet par "mikro" kategorijas līderi noteikta modes māksliniece un trikotāžas eksperte Irina Košakova (@koshakova_). Jomā "Izklaide" par "makro" kategorijas uzvarētāju atzīts raidierakstu vadītājs un TV personība Jānis Krīvēns (@krivenchy), "medium" kategorijas līdere ir aktrise Anete Krasovska (@anetekrasovska), bet "mikro" kategorijā par līderi noteikts māsu Lidijas un Elīnas duets (@latvian_sisters).

Jomā "Foto&video" "makro" kategorijas uzvarētājs ir jaunais kinorežisors un ceļotājs Roberts Vītols (@robyworks), par "medium" kategorijas līderi noteikta fotogrāfe Liāna Brūvere (@koshumm), bet "mikro" kategorijas laureāts ir fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs (@aleksandrssokolovs). Jomā "Sports" "makro" kategorijas uzvarētājs jau otro gadu pēc kārtas ir bokseris Mairis Briedis (@mairisbriedis), "medium" kategorijas laureāts ir hokejists Kaspars Saulietis (@sauljukas91), bet "mikro" kategorijā uzvaras laurus plūcis futbola pārstāvis Kaspars Gorkšs (@kaspars_gorkss).

"Jaunatne" jomas uzvarētājs "makro" kategorijā ir Mičulis (@niklavs), "medium" kategorijā uzvarējusi "TikTok" zvaigzne Undīne Ozoliņa (@undixone), bet "mikro" kategorijā triumfēja modele Emīlija Agate Palina (@emilijaagate). Šī gada jaunajā kategorijā "Ģimene" "makro" kategorijas līdere ir blogere un dvīņu mamma Kristīne Dzenīte (@kristine.dzen), "medium" kategorijā uzvarētāja ir digitālā satura veidotāja Baiba Mellenberga (@baiba.mellenberga), savukārt "mikro" - mamma un ēterisko eļļu eksperte Daiga Ellaby (@daiga_ella).

Savukārt otrajā šī gada jaunajā jomā "TikTok" netika dalītas kategorijas, bet izveidots top5. Līderes tajā ir māsas Lidija Ņižņikova un Elīna Pakalne (@latvian_sisters), otrajā vietā ierindojot Undīni Ozoliņu (@Undixone) un godpilnajā trešajā - Regnāru Mariņinu (@Riganights). Ceturtās "TikTok" vietas ieguvējs ir iluzionists Edžus Kauķis (@Iluzionists_Edzus), bet topu noslēdz Genādijs Šutkovs (@Shutkovs).

Lai noteiktu Latvijas nozīmīgākos influencerus, indeksā līdztekus izmantotas vairākas metodes - starptautiska "Golin Global" metodoloģija influenceru radītā satura un sekotāju skaita analīzei "Accelerators of Relevance", influenceru kontu analīze satura un sekotāju skaita autentiskuma noteikšanai, ko īstenoja starptautiskais "Instagram" analītikas uzņēmums "HypeAuditor".

Sadarbībā ar pētījumu centru "Norstat" tika noskaidrots arī, kā sabiedrība vērtē influenceru darbību un kādi ir influenceru veidotā satura patēriņa paradumi sabiedrībā. Savukārt ietekmīgāko satura veidotāju sniegumu vērtēja arī neatkarīga žūrija jeb konkrēto jomu eksperti - austrumu cīņu skolotājs Volfgangs Vinters, žurnālistes Inga Gorbunova un Ieva Brante, šefpavārs Renārs Purmalis, režisore Adriāna Roze, pasākumu vadītājs Arvis Zēmanis, pasākumu eksperte Ieva Irbina, sporta žurnālists Ints Megnis un zīmolu stratēģe Elvī Kustavus.

Indeksā tika analizēti influenceru personīgie konti "Instagram" platformā, analīze veikta 2020.gada decembrī.

"Golin Riga" influenceru indekss 2021 sadarbības partneri vebināra, paneļdiskusijas un apbalvošanas ceremonijas moderators bija Edgars Kuzmans, tehniskās norises organizēšanā profesionāli iesaistījās pasākumu telpas "Fantadroms" komanda, kā arī pasākuma producenti un tiešsaistes interaktīvās platformas izstrādātāji "3K Managment".

Elizabete II vīra bēru dienā piedzīvojusi vēl vienu nelaimi 

Karaliene Elizabete II
Karaliene Elizabete II Foto: AP/Scanpix

Karaliene Elizabete II sava vīra prinča Filipa izvadīšanas dienā 17. aprīlī piedzīvoja vēl kādu skumju notikumu.

Kā vēsta ārvalstu mediji, tajā pašā dienā mūžībā devās Elizabetes II ilggadējs draugs, sers Maikls Osvalds, kurš bija zirgu speciālists un Elizabetes II padomnieks zirgu sacīkstēs. Osvalds 30 gadus darbojās kā "Royal Studs" menedžeris un 17. aprīlī pēc ilgas slimības devās mūžībā. Viņam bija 86 gadi.

Sers Maikls Osvalds regulāri tika iemūžināts kopā ar Elizabeti II, kura ir dedzīga zirgu sacīkšu fane. 

Tāpat viņus vienoja fakts, ka abiem 21. aprīlī ir dzimšanas diena. 

Osvalda sieva, lēdija Andžela Sesila izdevumam "Racing Post" par nelaiķa vīru izteicās šādi: "Viņš vienmēr teica, ka viņam ir visbrīnišķīgākais darbs, kādu var vēlēties. Visus savus darba gadus viņš darīja to, ko būtu darījis pat tad, ja būtu bijis bagāts cilvēks, kuram nebūtu jāstrādā."

Atgādinām, ka princis Filips, karalienes Elizabetes II vīrs, mūžībā devās 9. aprīlī 99 gadu vecumā.

Foto: prinča Filipa bēres

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu