Latgales kongresa gadadienā tiek izdota jauna latgaliešu dziesma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Weron Martin
Weron Martin Foto: publicitātes

Latgales kongresa dienā, 27. aprīlī, muzikālu kopdarbu prezentē mūziķi Arnis Slobožaņins (grupa "Dabasu Durovys") un mūziķis "Weron Martin", kuram šī dziesma ir arī atgriešanās latgaliskajā mūzikā pēc piecpadsmit gadu pārtraukuma.

27. aprīlī, Latgales kongresa dienā, Latvijas radio stacijās nonāk dziesma "Muni pādi nava svāti", kuras iedvesma ir abu mūziķu atkalsatikšanās un Latgales dzejnieka Valentina Lukaševiča jaunā dzejas krājuma "Pādi navā svāti" nosaukums.

Weron Martin (īstajā vārdā Verners Martinovs) latgaliskajā mūzikā kļuva zināms pirms 15 gadiem, kad, sadarbojoties ar basģitāristu Ingaru Viļumu, tika izdotas dziesmas "Dabasi raud" un "Pasoki maņ". Līdz šim Weron Martin ir darbojies dažādos mūzikas projektos, taču 27. aprīlī, kopā ar savu labu draugu un nu jau latgaliešu kulta grupas "Dabasu Durovys" līderi Arni Slobožaņinu, atgriežas Latgales mūzikā ar kopīgi radītu dziesmu "Muni pādi nava svāti".

Arnis Slobožaņins
Arnis Slobožaņins Foto: Ekrānuzņēmums

Jaunās dziesmas rašanās stāsts ir abu draugu satikšanās pēc vairāk nekā 10 gadu pārtraukuma, izrunājot katram savu šajā laikā piedzīvoto, iegūto krāsaino pieredzi, atklājot dzīvē iemācīto un nonākot pie kopīga secinājuma – lai vai kādi laiki ir gājuši un nākuši, kādi darbi paveikti un nedarbi sastrādāti, svarīgākais nav mainījies – pasaules sapņi joprojām ir palikuši tie paši. Mūziķi aicina – ir jātic sev, jāturpina savs ceļš un nav jāuztraucas, ko domās vai teiks apkārtējie – mums nevienam nav tiesību tiesāt vai nosodīt citus.

Dziesmas "Muni pādi nava svāti" autori ir abi mūziķi – Arnis Slobožaņins un Weron Martin, bet dziesmas teksta ideja smelta Latgales dzejnieka Valentina Lukaševiča dzejas krājuma nosaukumā. Dziesmas producents un aranžētājs ir Mārcis Vasiļevskis, bungas iespēlējis Kaspars Pļavnieks, bet teksta video autors ir Ēriks Saksons.

Audio: Weron Martin & Arnis Slobožaņins "Muni pādi nava svāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu