Zināmi konkursa "Hadrons 2021" finālisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Audrú"
"Audrú" Foto: publicitātes

Noskaidrotas sešas jaunās studentu mūzikas grupas, kas 18. maijā uzstāsies Latvijas Universitātes jauno mūzikas grupu un izpildītāju konkursa "Hadrons 2021" finālā, demonstrējot savu radošumu un muzikalitāti. Šogad sekot līdzi finālam varēs radio un video tiešraidēs.

Konkursa finālam izvirzītas apvienības un projekti: "Diseu", "PXWLL", "Loligaggers", "Sekstets", "bfnl" un Keitija Bārbale.

Savukārt, no 7. maija portālā LSM.lv sākas tautas balsojums, tā rezultātā tiks noteikts, kurš no finālistiem iegūs skatītāju simpātijas balvu. 

Konkursa fināls šogad norisināsies video un audio tiešraidēs 18. maijā no plkt. 16:00 Latvijas Radio 1. studijā – audio formātā sekot līdzi varēs LR6 - LU Radio NABA ēterā un internetā, savukārt videorežīmā "Facebook" un LSM.lv

Konkursa finālā tiks pārstāvētas Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte, Humanitāro zinātņu fakultāte, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakutāte, Bioloģijas fakultāte. Grupu sastāvu papildinās arī jaunieši no citām augstskolām, kā arī bijušie studenti.

Konkursu "Radio NABA" sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi organizē jau vairāk nekā piecpadsmit gadus un šis ir senākais un tradīcijām bagātākais studentu grupu un izpildītāju mūzikas konkurss Latvijā, tas ir kļuvis par daudzu studentu mūzikas grupu pirmo nopietno soli muzikālajā laukā.

Foto: Ieskats jauno mūzikas grupu konkursā Konkursā "Hadrons 2018".

Šajā gadā konkursa žūriju veido Madars Štramdiers ("Radio Naba", festivāls "Laba daba"), Juris Kaukulis (mūziķis, grupas "Dzelzs vilks", "Nakts arāji", "Jauno Jāņu orķestris"), Uldis Rudaks (mūzikas apskatnieks, "Radio Naba" raidījumu vadītājs), Raimonds Lagimovs (mūziķis, grupas "Inokentijs Mārpls", "Amorālā psihoze", “Radio Naba” raidījumu vadītājs), Tija Auziņa (festivāla "Bildes" vadītāja), Roberts Buivids (Latvijas Radio raidījumu vadītājs), Jānis Eglītis (skaņu režisors, studijas "Ierakstu Māja" vadītājs), kā arī LU Studentu padomes pārstāvji.

Konkurss notiek jau sešpadsmito gadu un kopumā tajā piedalījušās vairāk nekā 350 grupas. Iepriekšējo gadu uzvarētājas – "Effekts", "Nostra", "Cellar Cat", "The Creek", "MMMM", “Chomsky Chess Club”, "Nē", “DJ Krankenwagen”, "Nepilngadīgā Anna", “Starmetis”, “Das Sonntags Legion”, "The Movies" (vēlāk “Tribes of The City”), “Ēnu kaleidoskops” un citas.

"Hadrons 2013" pirmo vietu ieguva grupa "Nē"
"Hadrons 2013" pirmo vietu ieguva grupa "Nē" Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu