Grupas "Singapūras satīns" dalībnieks apsūdzēts vardarbībā pret savu bērnu māti

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Singapūras satīns"
"Singapūras satīns" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdien, 10. maijā, vietnē "Twitter" plašu rezonansi izraisīja ieraksts, no kura noprotams, ka vardarbībā apsūdzēts viens no joku repa grupas "Singapūras satīns" dalībniekiem. 

"Sveiki! Esmu pieņēmusi lēmumu aiziet no vardarbīgām attiecībām. Šobrīd tieku joprojām par to sodīta no vainīgā puses ar klaju mūsu bērnu ignorēšanu, arī no finansiālās puses. Jā, es esmu sazinājusies un rīkojusies kā visi iesaka darīt - policija, NVO, advokāti utt., bet parādi kāpj, uz darbu netieku, jo mazākais vēl par mazu priekš dārziņa, auklītes vajag, situācija neapskaužama un palīdzība nekāda," vietnē "Twitter" 10. maijā rakstīja “Tea Tree” improvizācijas teātra dibinātāja un vadītāja, kā arī divu bērnu māte Mairita Rosicka, kura, kā noprotams, ir laulībā ar grupas "Singapūras satīns" mūziķi Kristapu Strūbergu.

Ieraksta nobeigumā viņa lūdza finansiālu atbalstu, kas "būtu lielisks atspēriena punkts tikt nedaudz tālāk šajā situācijā". "Un jā, valstī joprojām ir problēmas ar atbalstu cilvēkiem, kas nonākušās šādā situācijā. Esmu gatava par to runāt," uzsver viņa.

Pats Strūbergs apsūdzības nav komentējis, savukārt grupas "Singapūras satīns" oficiālajā "Twitter" kontā teikts: "Atbildot uz internetā nesen publicētajiem nepatiesajiem apgalvojumiem, mēs esam stingri PRET jebkāda veida vardarbību, tieši tāpat kā mēs esam stingri PRET apmelošanu un nepatiesas informācijas izplatīšanu. Mēs esam ļoti, ļoti pārsteigti par šo mirkļa emociju uzplūdumu, kas radies no privātas ģimenes lietas un mums kā draugiem ir ļoti žēl, ka tā vietā, lai civilizētā veidā atrisinātu šķiršanos, notiek vienkārši publiska apmelošana. Mēs ceram, ka abas puses atradīs veidu, kā situāciju atrisināt cieņpilnā veidā bez maldīga naratīva izplatīšanas. Šķiršanās nekad nav skaistas, taču tām nav jābūt neglītām."

Reaģējot uz grupas atbildi, Mairita piebilda: "Šis ir iemesls, kāpēc man bija ļoti grūti tikt ārā, jo visi destruktīvie lēmumi tika un joprojām tiek atbalstīti. Lai jums veicas turpmāk, taču man jādomā, kā bērnus pabarot."

Šie ieraksti raisījuši plašas diskusijas, kurās daudzi pauda atbalstu Mairitai, bet bija arī tādi, kas aicināja sagaidīt atbildīgo instanču vērtējumu par šo situāciju.

Ar vairākiem ierakstiem dalījās mūzikas producents, Strūberga kolēģis un draugs DJ Rudd (Rūdolfs Budze), rakstot: "Manipulācijām ir viegli noticēt. (..) Mans draugs un kolēģis tiek publiski pazemots un apmelots! Un es viņu aizstāvu kā cilvēku."

Savukārt Mairitas draudzene ar lietotājvārdu @AgitasLaiks apgalvoja, ka pati personīgi sniegusi palīdzību draudzenei. "Es esmu pret savas draudzenes vešanu uz slimnīcu, pret iesnieguma rakstīšanu policijā, pret sarunu vešanu ar policiju, kā arī pret to, ka viņas bērni mani redz biežāk nekā savu tēvu, bet te nu mēs esam. (..) Es ceru, ka jums nekad neviens nebūs jāved uz slimnīcu, baidoties par viņa veselību un nekad nebūs jāved sarunas ar policiju par izsaukumu uz vardarbību ģimenē. Es tur biju. Es to darīju."

Ja esi vardarbīgās attiecībās, meklē diennakts palīdzību centrā ''Skalbes'' (tālr. 67222922), centrā ''Marta'' (67378539) , ''Dardedze'' (67600685 vai 29556680) vai vērsies Valsts policijā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu