Kolizeja amfiteātrī tiks izveidota izbīdāma grīda, atjaunojot tā sākotnējo veidolu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Itālijas valdība ir apstiprinājusi arhitektu studijas "Labics" un Fabio Fumagalli izstrādāto plānu, lai izveidotu ar tālvadību kontrolējamu izbīdāmu grīdu Kolizeja arēnā Romā.

Plāns tika izstrādāts sadarbībā ar inženieru firmu “Milan Ingegneria”. 

Jaunā izbīdāmā grīda atgādinās arēnas sākotnējo grīdu, kas tika noņemta 19. gadsimtā, lai atklātu "seno laiku" redzējumu.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Kolizeja arheoloģiskā parka direktore Alfonsina Ruso stāsta, ka arēnas grīdas realizācija atklās laika pavedienus un beidzot atjaunos Kolizeja neatņemamo sastāvdaļu, vienlaikus izmantojot tehnoloģijas un strukturālas būvniecības izvēles, kuru mērķis ir ekoloģiska ilgtspēja.

“Labics”, Fumagalli un “Milan Ingegneria” dizains ļaus apmeklētājiem gan pašiem atrasties arēnas centrā, gan baudīt izrādes, kas notiks Kolizejā.

Arēnas grīda tiks balstīta uz ēkas esošās konstrukcijas un būs izbīdāma, lai izstrādātais hipogejs - liftu komplekss, kas dzīvniekus un gladiatorus nogādāja arēnā zem skatuves, būtu apskatāms.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

"Ar dažādām konfigurācijām, kas izveidotas, atverot un pārvietojot līstes, jaunā grīda apmeklētājiem pamazām atklās pazemes konstrukcijas, demonstrējot to detalizēto struktūru," sacīja Kolizeja arheoloģiskā parka pārstāve.

"Tādā veidā būs iespējams izprast pazemes teritoriju sarežģīto funkcionālo raksturu un to mijiedarbību ar virspusē notikušo," viņa turpina.

Lai aizsargātu hipogeju zem skatuves, temperatūras un mitruma kontrolei tiks uzstādītas 24 mehāniskās ventilācijas vienības. Tāpat uzstādīs arī lietus ūdens notekas sistēmu.

Kolizejs katru gadu piesaista aptuveni septiņus miljonus tūristu, un tas ir viens no visvairāk apmeklētajiem objektiem Itālijā. Tas tika pabeigts mūsu ēras 80. gadā un bija lielākais senās Romas amfiteātris, kura ietilpība sniedzās līdz pat 80 000 cilvēkiem.

Grīdu plānots uzstādīt līdz 2023. gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu