Austrijā dzīvojošā latviešu mūziķe Baiba laiž klajā otro studijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba
Baiba Foto: publicitātes

Elektropopa mūziķe un producente Baiba, pilnā vārdā Baiba Dēķena, pabeigusi darbu ar savu otro studijas albumu "Lighter", kas tapis, sadarbojoties ar tiroliešu producentiem CHRS un "Digital Youth".

Baiba jau vairākus gadus ir strādājusi pie šī albuma un pati ir gan dziesmu autore, gan producente. Lielākā daļa dziesmu ir ierakstītas un producētas mazā studijā, kas iekārtota viņas guļamistabā. Dziesmu producēšanā un apstrādē piedalījušies arī divi tiroliešu producenti - Kristofs Holcnehts jeb CHRS un Bendžamins Laingartners, kurš plašāk zināms ar skatuves vārdu "Digital Youth".

Albumā apvienotas desmit Baibas dziesmas, kuras tapušas pēdējos gadus. Tas ir laiks, kad viņas skanējumam ierasto akustisko ģitāru nomainījušas dzīvīgas sintezatora skaņas un iespaidīgi bungu ritmi.

Albums jaunajai mūziķei un producentei, kura līdz šim savā muzikālajā darbībā bija nedaudz kautrīga, ir kā jauns izrāviens no viņas ierastām gaitām. Pārmaiņas piedzīvojušas arī mūziķes ierasti dziļdomīgās un saldsērīgās melodijas. "Lighter" ir nekaunīgi tiešs un rotaļīgs electro-pop:

"Albums ir dinamisks manifests tam, ka skaistums ir atrodams dažādās sajūtu nokrāsās un ka arī melanholija var būt skaista, ritmiska, izdejojama un izbaudāma,"

stāsta Baiba.

Mūziķe atklāj, ka šajā ierakstā viņa eksperimentē ar skaņām, motīviem un arī dziesmu tekstiem, kas šoreiz ir drosmīgāki nekā viņas iepriekšējos darbos: "Es iemācījos savus pārdzīvojumus un iekšējās cīņas uztvert ar rotaļīgumu un ironiju." Baiba cer, ka viņas pieredze, kas dzirdama dziesmu tekstos, iedvesmos arī citus būt īstiem un atklātiem pret sevi.

Noklausies albumu "Lighter".

Video dziesmai "I Can Tell You My Sins" no albuma "Lighter".

Baiba ir latviešu mūziķe, kura šobrīd dzīvo Insbrukā, Austrijā. Viņa ir uzaugusi lauksaimnieku ģimenē Tukuma novadā, Pūres pagastā. Septiņu gadu vecumā viņa sāka apmeklēt Kandavas mūzikas skolu, kur apguva klavierspēli. Vēlāk Baiba pārvācās uz Liepāju, kur studēja kultūras vadību un ieguva arī maģistra grādu rakstniecībā. Šajā laikā viņa sāka rakstīt savas dziesmas un uzstāties dažādos pasākumos.

2020. gada nogalē Baiba ieguva 2.vietu Itālijas mūziķu konkursā "Upload Sounds” un saņēma iespēju strādāt kopā ar Itālijā atzītiem mūzikas industrijas pārstāvjiem - producentu Bruno Belissimo (iepriekš darbojies kopā ar tādām itāļu grupām kā “Calcutta” un “Frah Quintale”) un video grafiķi un videoklipa režisoru Claudio Zagarini no “Universal Music”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu