Grupas "Tautumeitas" sastāvā notikušas izmaiņas (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tautumeitas"
"Tautumeitas" Foto: publicitātes

Etnomūzikas grupa "Tautumeitas" paziņojušas par izmaiņām sastāvā. 

Kā liecina grupas ieraksts sociālajā vietnē "Facebook", dalībnieču rindas pametusi Lauma Bērza.

"Mīļie klausītāji visā pasaulē! Ar šo vasaru manis vairs nebūs grupā Tautumeitas. Tāpat kā līdz šim turpināšu spēlēt mūziku, darboties etnomuzikoloģijā un izglītības projektos. Tiekamies nākotnē!" teikts Laumas paziņojumā, ko izplatījusi grupa. 

"Mēs, Tautumeitas, esam no sirds pateicīgas Laumai par kopā piedzīvoto visu šo gadu gaitā! Lauma vienmēr paliks īpaša un neatņemama mūsu grupas daļa. Lai izdodas visi iecerētie radošie projekti, un uz tikšanos dzīvē!" ierakstu papildina grupa.

Grupa izveidojās 2015. gadā, tās sastāvā ir sešas mūziķes – Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Marta Līcīte un Laura Liepiņa. Tā sākās ar tradicionālās mūzikas dziedāšanu, mēģinot pietuvoties un atdarināt teicējas. Taču - jo tuvāk gāja dziesmām, jo tuvāk dziesmas nāca pie "Tautumeitām", līdz kamēr šķita dabiski tās apvienot ar visu pārējo, ko šajā pasaulē viņas ir dzirdējušas un sajutušas kā savu.

Grupas debijas albums ar nosaukumu "Tautumeitas" ir ieguvis arī Mūzikas ierakstu gada balvu kā gada labākais etno un tautas mūzikas albums. Grupa veiksmīgi koncertē ne tikai Latvijā, bet ir viesojusies arī tādās valstīs kā Ķīna, Krievija, Šveice, Vācija, Japāna.

Video: Grupas "Tautumeitas" koncerts TVNET studijā 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu