Grupa "audrú" laiž klajā dziesmu "Nātres"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
audrú
audrú Foto: publicitātes

Pašmāju grupa "audrú" laiž klajā jaunu dziesmu "Nātres", radot maģiskas vasaras nakts noskaņu. Jāņus svin atsevišķi, bet aktuāli kopā strādā pie albuma ieraksta.

Plašākas publikas uzmanību grupa "audrú" ieguva 2020. gadā ar mazalbumu "the lighthouse trilogy", kas tika nominēts "Zelta mikrofonam 2021" kā labākā debija. Paralēli grupa izdod arī atsevišķus singlus, un šoreiz tā ir dziesma "Nātres", kas grupas koncertu repertuārā bijusi jau vairākus gadus un beidzot ir ierakstīta. "Nātres" vēsta par pieņemšanu, līdzīgi kā to darām ar dabas procesiem un “nātrēm”, kas raisa apbrīnu par savu izturību un neatkarību, un visnotaļ labi piestāv vasaras sākumam.

Noklausies jauno dziesmu "Nātres".

Šobrīd grupa strādā arī pie jauna albuma ieraksta, kam dots nosaukums “old stories”, jo albumu veidos dziesmas, kas grupas repertuārā jau ir izturējušas laika pārbaudi. Ieraksts notiek Valmierā, studijā “Hodila Records” Ģirta Laumaņa vadībā.

Īsā intervijā izvaicājām "audrú" gan par jaunos singlu, gan par citām aktualitātēm.

Sekojot līdzi notikumiem pasaules populārajā mūzikā, šķiet, atpakaļ modē atgriežas 2000. gadu alternatīvais skanējums. Kā vērtējat šo tendenci un kā tendences ietekmē jūsu mūziku?

Ieva: Tā būtu skaista atgriešanās. Mums ir nedaudz oldskūlīga mūzikas uztvere no 90-tiem, 2000. gadiem, ja mēs jūtam (dzirdam) kaut ko ar ģitārām, mēs par to ļoti priecājamies. Nesen dzirdēju latviešu grupu "Akvalande", arī viņiem bija ļoti ģitārisks skanējums. Attiecībā uz mūsu, es nezinu, kā apkārtējais ietekmē mūsu skanējumu? Man liekas, maz.

Artūrs: Jā, parasti mums viss top pagrabā, kur esam tikai mēs un vairāk neviens cits.

Ieva: Mums ir savs muzikālais pagrabs. Protams, neapzināti mēs visādas ietekmes ielaižam. Tā kā necenšamies sekot līdzi trendiem, mums patīk mūzika, kur katrs mūziķis ar savu instrumentu un redzējumu kaut ko no sevis ir iedevis.

Aktuālā dziesma "Nātres" sarakstīta pirms kāda laika. Vai atceraties dziesmas tapšanas brīdi?

Ieva: Jā, mēs labi atceramies šo brīdi.

Jurģis: Šī bija pirmā dziesma, kura radās no manas ģitāras partijas.

Ieva: Jurģis ar šo ideju atbrauca pie manis uz Babīti, un kopā mēs domājām melodiju un vārdus. Jurģis spēlēja, un es vienkārši klausījos un mēģināju sadzirdēt, kā to visu tālāk risināt. Melodija atnāca līdzās ar vārdiem, kā tas mums ir ierasti. Harmonijas un otro pantu izdomājām vēlāk.

Mūziķi nereti atzīst, ka otro pantu uzrakstīt ir grūti. Vai jums ir līdzīgi?

Ieva: Jā! Mums ir grūtības ar otrā panta tekstu.

Jurģis: Mums otrais pants nemaz neizklausās pēc pirmā panta.

Ieva: Jā, mēs sapratām, ka nav obligāti jāiekļaujas tajā pašā melodijā, kāda ir pirmajā pantā, un tad īstenībā paveras plašākas iespējas, kā tu to tekstu vari sakārtot gan ritmiski, gan melodiski.

Tūlīt svinēsim Jāņus. Varbūt jums kā grupai ir savi rituāli?

Artūrs: Katru gadu Jāņus svinu pilnīgi savādāk. Nav vienādi Jāņi bijuši. Mani Jāņu rituāli ir dziedāšana un sojas šašliks (sojšļiks). Izklausās tik primitīvi (smejas). Mums kā grupai nav kopīgu Jāņu svinību. Mums ir citi svarīgi rituāli - pašizdomātas dienas un datumi, kas mums pašiem ir nozīmīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu