Ar mākslinieka Pāvela Hafizova izstādi sezonu sāks kultūrtelpa "M/Darbnīca"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pāvels Hafizovs
Pāvels Hafizovs Foto: publicitātes

No 18. jūnija kultūrtelpā "M/Darbnīca", kas atrodas K. K. fon Stricka villas kompleksā Aristīda Briāna ielā 9, būs apskatāma Sanktpēterburgā dzimušā un Rīgā dzīvojošā mākslinieka Pāvela Hafizova jaunāko mākslas darbu izstāde "Air 3.0".

Ar to tiks atklāta kultūrtelpas jaunā sezona, kuras muzikālā daļa savukārt startēs 30. jūnijā ar Rūdolfa Macata kvarteta uzstāšanos starptautiskā improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāla "Rīgas ritmi" programmas ietvarā.

Pāvels Hafizovs kopš 2013. gada nodarbojas tikai ar debesu un mākoņu objektu vizualizēšanu un pandēmijas laikā radījis melnbaltu mākoņu attēlu kolekciju, kas reprezentē viņa refleksiju par laiktelpu un mirklīgās pasaules virs mūsu galvām interpretāciju. Ar darbu sēriju "Air 3.0" Hafizovs aicina skatītājus pamanīt skaistumu mūsu ikdienišķajā apkārtnē un ļaut sev ieelpot svaigu gaisu caur mākslas pieredzes burvību. Jaunajā kolekcijā skatāmi 15 oriģināldarbi, kas radīti ar akrilu un ogli. Izstādē iekļauti vēl četri agrāk tapuši Hafizova darbi. Pēdējo astoņu gadu laikā viņa paveiktais izrādīts divās personālizstādēs Rīgā un Venēcijas "Arte Laguna Prize", kur mākslinieks 2019. gadā ieguva veicināšanas balvu. Nākamajā izstādē "M/Darbnīcas" galerijā jūlijā būs apskatāmi tekstilmākslinieces Emmas Sofijas krāsainie gobelēni.

Pāvela Hafizova darbi
Pāvela Hafizova darbi Foto: publicitātes

Koncertvasara kultūrtelpas “M/Darbnīca” terasē startēs 30. jūnijā, kad festivāla “Rīgas ritmi” programmas ietvarā uzstāsies Rūdolfa Macata kvartets. 1. jūlijā vasaras terasē festivāla programmu turpinās jaunā pianista Toma Mikāla trio, kurā muzicē arī basists Reinis Ozoliņš un bundzinieks Kaspars Kurdeko. Vēl 2. jūlijā uz skatuves kāps Latvijā dzīvojošā somu pianista Tuomo Usitalo trio, kurā muzicē arī basists Toms Poišs un bundzinieks Ivars Arutjunjans. 

Savukārt no 7. līdz 11. jūlijam “M/Darbnīcā” notiks arī daļa no Starptautiskā džeza meistarklašu festivāla “Voicingers on Tour” programmas. Līdz šim festivāls organizēts Slovākijā, Ungārijā, Ukrainā, Čehijā, Francijā, Lielbritānijā, Dienvidkorejā un Ķīnā, bet šogad pirmo reizi notiks arī Latvijā. Tā meistarklašu daļa norisināsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet koncerti – kultūrtelpā “M/Darbnīca”. Tajos būs iespējams dzirdēt gan pašmāju, gan ārvalstu jaunos džeza talantus.

“Pandēmijas gadā sākām savu darbību ar stingru pārliecību un nu jau esam uz palikšanu,”

saka kultūrtelpas “M Darbnīca” vadītāja Maija Moira Mazanova. “Mūs stiprina mīlestība uz džezu un svaigs skats mākslas nākotnē. Esam iedvesmojušies no Berlīnes, Amsterdamas un Kopenhāgenas piemēriem, tādēļ arī Rīgā veidojam kopienu, kur džeza un improvizācijas mūziķiem, kā arī vizuālajiem māksliniekiem, ir sava vide, kurā satikties un radīt jaunus radošos plānus.”

“M/Darbnīcā” darbojas arī vinila plašu veikals, kurā atrodami gan lieliski pasaules džeza ieraksti, gan pašmāju džeza izdevumi no “Jersika Records”. Kultūrtelpa turpina arī pandēmijas laikā iesākto individuālo nodarbību ciklu “Atelpa”, kurā iespējams iegādāties privātstundas pie Latvijas džeza un ne tikai džeza mūziķiem.

Divstāvu “M/Darbnīca” K. K. fon Stricka villas kompleksā gaida ciemos labas mūzikas, mākslas un vispār kvalitatīvas laika pavadīšanas entuziastus no trešdienas līdz sestdienai no pulksten 16.00 līdz pusnaktij. Aktuālākajai informācijai par norisēm kultūrtelpā iespējams sekot tās mājas lapā mdarbnica.lv, kā arī sociālajos medijos “Facebook” un “Instagram”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu