Projekts "Dabas koncertzāle" izskanēs Vācijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Dabas koncertzāle" i
"Dabas koncertzāle" i Foto: Andris Soms

Projekts "Dabas koncertzāle" pēc Vācijas "Dabas un bioloģiskās saglabāšanas savienības" (NABU) uzaicinājuma piedzīvos pirmizrādi Vācijā, kur randenburgas dabas rezervātā "Fischteiche Blumberger Mühle" īsi pirms Jāņiem izskanēs stāsts par Pļavas dedestiņu, informēja projekta pārstāvji.

Viņi norādīja, ka "Dabas koncertzāli" Vācijā rīko NABU informācijas centrs "Blumberger Mühle" un Brandenburgas federālā zeme. NABU apvieno vairāk nekā 700 000 biedru un ir viena no lielākajām un tradīcijām bagātākajām dabas un vides organizācijām Eiropā. Tā realizē dabas aizsardzības projektus gan vietējā, gan starptautiskā mērogā. Organizatorus uzrunājusi pļavas tēma un stāsts par pļavas dedestiņu jeb "Lathyrus pratensis", kas Latvijā pirmo reizi izskanēja 2015.gadā Rūšu pļavās Tukuma novadā un Drusku kalna pļavās Alūksnes novadā.

Šī ir pirmā reize, kad projekts pilnībā tiek realizēts ārpus Latvijas, piesaistot ārvalstu zinātniekus un vides aktīvistus, rezultātā veidojot zinātniskās darbnīcas Vācijas kontekstā. Izzinošās darbnīcās NABU pārstāvji stāstīs par Vācijā - līdzīgi kā Latvijā - arvien mazākās platībās sastopamo dabisko pļavu. Koncerts tiks "ekranizēts" kopā ar "Dabas koncertzāles" mūziķiem - Ingu Ulmani, Andri Sējānu, Kasparu Tobi, Anriju Grinbergu, Aigaru Voitišķi un Berlīnes Filharmoniķu dalībniekiem.

Epidemioloģiskās situācijas dēļ pasākumu klātienē varēs baudīt ne vairāk par 100 cilvēkiem, taču koncertieraksts būs pieejams "Dabas koncertzāles" sociālo mediju "YouTube" un "Vimeo" platformās no 26. jūnija. Koncertieraksta režisors ir Roberts Rubīns, gaismu dizainu nodrošina SIA "GaCo", skaņu nodrošina SIA "KM Sound".

"Dabas koncertzāle" ir multimediju projekts no Latvijas, kas apvieno zinātni, mūziku, dzeju un vizuālo mākslu un kopš 2006. gada rīko dažādus brīvdabas koncertuzvedumus. Projekta daiļdarbus vieno dabas motīvs un rūpes par dabu, līdz ar to visi projekta rīkotie pasākumi notiek pie dabas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu