Rīgā un Rundālē notiks Senās mūzikas festivāla koncerti (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Rīgā un Rundālē no 30. jūnija līdz 3. jūlijam notiks Senās mūzikas festivāla koncerti, informē VSIA "Latvijas koncerti" pārstāve Rinta Bružēvica.

Viņa pavēstīja, ka koncertos skanēs renesanses garīgās mūzikas skaņdarbi, baroka operu ārijas, itāļu un vācu baroka darbi. Klausītājus gaida tikšanās ar Latvijas Radio kori un diriģentu Kasparu Putniņu, ar valsts kamerorķestri "Sinfonietta Rīga", kas spēlēs diriģenta Andra Veismaņa vadībā, ar baroka orķestri "Collegium Musicum Riga" un diriģentu Māri Kupču, kā arī ar solistiem - dziedātāju Elīnu Šimku, vijolnieku Daniilu Bulajevu un igauņu kanteles virtuozi Annu-Liisu Elleri.

Senās mūzikas festivālu 30. jūnijā plkst.20 Rīgas Sv. Pētera baznīcā atklās Latvijas Radio koris diriģenta Putniņa vadībā. Īpašais viesis Senās mūzikas festivāla koncertā būs igauņu māksliniece - Ellere. Savukārt 1. jūlijā plkst.20 Mazajā ģildē skanēs baroka operu ārijas soprāna Šimkus, baroka orķestra "Collegium Musicum Riga" un diriģenta Kupča izpildījumā.

3. jūlijā Rundāles pils dārzā plkst.13 mazos klausītājus gaida muzikāls ceļojums Hansa Kristana Andersena pasakā "Meža gulbji". Uzvedumā piedalīsies Jolanta Strikaite-Lapiņa, Dināra Rudāne, Atis Ieviņš, Jānis Strazdiņš, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti, Rīgas Horeogrāfijas skolas un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi, kā arī instrumentālā grupa Pētera Vaickovska vadībā.

Dināra Rudāne
Dināra Rudāne Foto: publicitātes

3. jūlijā Rundāles pils Zelta zālē plkst.19 skanēs itāļu un vācu baroka skaņdarbi. Koncertā klausītājus gaida tikšanās ar vijolnieku Dmitriju Siņkovski un klavesīnisti Ievu Salieti. Senās mūzikas festivāla noslēgumā 3. jūlijā plkst.22 Rundāles pils dārzā tradicionāli skanēs Antonio Vivaldi vijolkoncertu cikls "Gadalaiki", ko atskaņos "Sinfonietta Rīga", diriģents Andris Veismanis un vijolnieks Bulajevs.

Senās mūzikas festivāla koncertos apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai Covid -19 izslimošanas sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu