Uz "Rīgas ritmi 2021" skatuves: Antonio Lizana

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Antonio Lizana
Antonio Lizana Foto: publicitātes

Festivālā "Rīgas ritmi 2021" uzstāsies gan ārzemju zvaigznes, gan vietējie mākslinieki. Piedāvājam nelielu sarunu ar spāņu jaunā flamenko un džeza saksofonistu un dziedātāju Antonio Lizanu, kurš festivālā uzstāsies 3. jūlijā pulksten 19.00 VEF Kultūras pilī.

Ar ko īpašs šķiet 2021. gada festivāls "Rīgas ritmi"?

Cik es zinu, Rīga ir ļoti šarmanta vieta, kurā ir auditorija ar dziļām zināšanām par mūziku. Pārējo mēs atklāsim uz vietas! Tā būs mūsu pirmā reize jūsu pilsētā.

Ko festivālā gaidīt no jūsu uzstāšanās?

Es cenšos saslēgties ar klausītājiem jau koncertu sākumā un ļaut viņiem sajust mūsu mūziku tā, it kā tā būtu daļa no viņu pašu tradīcijas.

Cik nozīmīga mūsdienās šķiet dzīvā muzicēšana un improvizācija?

Mūzika spēj dziedēt dziļi un noņemt iestrēgušās enerģijas, kuras šajā laikā piemīt mums visiem. Improvizācija mūs savieno ar pašreizējo brīdi, ar mūsu radošo būtību un ļauj mums būt pilnīgi brīviem sabiedrībā, kurai bieži ir pārāk daudz robežu.

Kurš būtu tavs sapņu mākslinieks, kurš varētu uzstāties festivālā “Rīgas ritmi” un kāpēc?

Es labprāt festivālā “Rīgas ritmi” redzētu Jacob Collier. Es zinu, ka viņš sniedz apbrīnojamus dzīvos koncertus, tomēr pašam līdz šim nav izdevies tādā pabūt.

Kādi ir tavi tuvākās nākotnes plāni?

Man ir divi albumi, kas tiks izdoti tuvāko mēnešu laikā. Viens ir duets ar apbrīnojamo brazīliešu mūziķi Munir Hossn un otrs ir kvartets ar lielmeistaru Chano Dominguez, Marc Miralta un Manel Fortia. Es arī šobrīd ceļoju kopā ar savu grupu un komponēju mūziku savam nākamajam albumam.

Novēlējums festivāla apmeklētājiem un vispār kvalitatīvas dzīvās mūzikas cienītājiem!

Mūzikai ir spēks dziedēt un pastiprināt mūsu emocijas, un parādīt, kas mēs patiesībā esam. Es ceru, ka, apmeklējot festivālu “Rīgas ritmi”, jūs jutīsieties atjaunoti un pilnībā iedvesmoti! Paldies, ka atbalstāt dzīvo mūziku!

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas aula.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu