Rīgas dome pārtrauc sadarbību ar influenceri Zlidni, kurš pandēmiju nodēvējis par "kovidcirku" (115)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Zlidnis
Kaspars Zlidnis Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc veselīga dzīvesveida entuziasta, ielu vingrotāja un mūziķa Kaspara Zlidņa izteikumiem par Covid-19 vakcināciju, Rīgas dome (RD) pārtraukusi ar viņu sadarbību saistībā ar projektu "PeldRīga".

Pavisam nesen veselības ministrs Daniels Pavļuts nāca klajā ar paziņojumu – lai motivētu pēc iespējas vairāk cilvēku vakcinēties pret Covid-19, valsts piedāvās loteriju ar vērtīgām balvām. Ministrs piebilda, ka galvenā balva varētu būt 100 000 eiro.

Pēc šā paziņojuma Kaspars Zlidnis savā "Facebook" profilā publiskoja ierakstu, kas sociālajos tīklos izraisīja komentāru vētru.

Zlidnis ierakstā vēstīja: "Es neesmu vakcinējies un netaisos to darīt, kamēr vien man ir dots veselais saprāts, stipra imunitāte, brīva izvēle un neesmu apstākļu spiests to darīt, bet ne jau tāpēc, ka neticu vai noliedzu vīrusa esamību, bet gan šī visa "kovidcirka" dēļ, kas masveidā tiek uzspiests gan ekonomiski, gan sociāli, gan politiski."

Pēc ieraksta publiskošanas tā komentētāji sadalījās divās frontēs - vieni atbalstīja un slavēja Zlidni par to, ka viņš neklusē, taču citus nepatīkami pārsteidza vīrieša apgalvojums, ka cilvēki, kas rūpējas par savu veselību un ir fiziski un mentāli stipri, var nebaidīties saslimt ar vīrusu. Daudzus mulsinājis un aizvainojis Zlidņa apgalvojums, ka par vīrusa bīstamību un vakcīnām runā "mentāli vāji" cilvēki.

Drīz pēc tam, kad Kaspars Zlidnis publiskoja savu viedokli vietnē "Facebook", Rīgas dome pārtrauca sadarbību ar viņu projektā "PeldRīga": "Vakcinācija ir svarīga mums visiem, lai kopā pēc iespējas ātrāk pārvarētu Covid-19 krīzi. RD īsteno virkni pasākumu, lai veicinātu vakcināciju. Tāpēc atvainojamies par nepareizu sadarbības partneru izvēli PeldRīga kampaņā - sadarbība ir pārtraukta. Pati kampaņa turpināsies."

Pēc notikušā Zlidnis dalījās ar jaunu ierakstu, kurā runā par drosmi pastāvēt par savu viedokli. "Mani neietekmē nevienas no sankcijām, kur nu vēl dažu emocionāli nestabilu un vāju cilvēku komentāri un kritika. Te man drosme nav vajadzīga, jo pietiek ar veselo saprātu, kas, kā izrādās, daudziem rada emocionālas ciešanas un pretestību," izteicās viņš.

 
Komentāri (115)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu