Uz festivāla "Var! Būt!" skatuves - Jēkabs Nīmanis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jēkabs Nīmanis
Jēkabs Nīmanis Foto: publicitātes

Jaunais pilsētas festivāls bez distances "Var! Būt!" 30. un 31. jūlijā norisināsies kultūrtelpā "Hanzas perons" un "Vasaras perona" terasē. 31. jūlijā uz "Vasaras perona" skatuves "Būt!" uzstāsies arī allaž kolorītais un amizantais "Jakob Noiman Festival Band". Loģiski, ar Jēkabu Nīmani pie stūres.

Cik liela nozīme ir iespējai atkal uzstāties festivālā ar klausītājiem klātienē un kā tieši šajā kontekstā visvairāk pietrūka?

Visvairāk tomēr pietrūka, lai cilvēki uztvertu izmaiņas pasaulē bez panikas un pieņemtu apstākļus mierīgi un ar izpratni.

Vai pandēmijas izraisītās pauzes laikā sanācis pārdomāt līdzšinējo darbošanos un gūt kādus jaunus secinājumus par turpmāko koncertdarbību?

Mani šajā ziņā pandēmija neietekmēja. Man tas vienmēr ir aktuāli, es vienmēr esmu visu pārdomājis, šajā ziņā nesajutu īpašas atklāsmes. Ir tikai secinājums, ka jādarbojas jaunos dotajos apstākļos, bet tas nekādā veidā nemaina to, kam ticu un ko mīlu.

Ko gaidīt no tavas un grupas uzstāšanās festivālā “Var! Būt!”?

Vislabāk ir nevis gaidīt, bet censties būt klāt un pieņemt, ieklausīties sevī un pasaulē. Mēs esam daļa no pasaules un gribam ar jums sarunāties tieši tajā brīdī. Ir tāds populārs angļu teiciens - “Expectations lead to disappointment”. Pasaule ir pilna ar nesagaidāmiem un neparedzamiem brīnumiem. Tas mani arī iedrošina nodarboties ar šo profesiju. Ja es no tās visu laiku kaut ko gaidītu, nebūtu vietas brīnumam, būtu tikai vērtējums, kas atbilst vai neatbilst manām gaidām.

Kādus māksliniekus tu vēlētos ieraudzīt šādā jaunā pilsētas festivālā?

Nezināmus un talantīgus atklājumus līdzās festivāla organizētāju izvēlei, viņu absolūti subjektīvajai un brīnišķīgi personīgajai gaumei.

Ko vasaras mūzikas un varbūt vēl citu māksliniecisko izpausmju festivālā VAR darīt un kam tur allaž būs BŪT?

Man patīk, ja organizatori ir radoši un pārsteidz mūziķus un publiku ar kādu jaunu konceptu, tādēļ novēlu veiksmi! Ir jāaudzina gan publika, gan izpildītāji, gan tehniskie darbinieki.

Kādi ir tavi radošie tuvākās nākotnes plāni?

Lieli - nepazust, turpināt. Var visu, ja ir radošs gars un darba spējas. Tad arī domubiedri sekos. Nekas neliecina, ka kaut kas šajā ziņā būtu jāmaina, tas jau strādā. Bet ar nosacījumu, ka ir jāstrādā daudz, nevar apstāties. Ja sākas kaut minimālu panākumu baudīšana un vairs nenotiek attīstība, tās ir beigas.

Novēlējums dažādas mūzikas cienītājiem un attiecīgi stilistiski eklektiskā festivāla “Var! Būt!” apmeklētājiem.

Potēties! Nebaidīties no dzīves, pieņemt to tādu, kāda tā ir, un rūpēties par tiem, kas par sevi īsti nevar parūpēties. Mūzika ļoti palīdz, ja tai ļaujas. Ņemiet to, ko jums dod, meklējiet prieku, nevis vainas savā un citu darbā, un atradīsiet vairāk labā, nekā iesākumā šķita. Tas ļoti palīdz it visā.

Biļetes uz festivālu vēl nopērkamas bilesuserviss.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu