Uz festivāla "Var! Būt!" skatuves - DJ Mareks Ameriks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
DJ Mareks Ameriks
DJ Mareks Ameriks Foto: publicitātes

Jaunais pilsētas festivāls bez distances "Var! Būt!" 30. un 31. jūlijā norisināsies kultūrtelpā "Hanzas perons" un "Vasaras perona" terasē. 30. jūlijā uz “Hanzas perona” DJ skatuves savu setu piedāvās džeza un eksperimentālās mūzikas izdevniecības “Jersika Records” vadītājs un vinila plašu dīdžejs Mareks Ameriks.

Cik liela nozīme ir iespējai atkal uzstāties festivālā ar klausītājiem klātienē un kā tieši šajā kontekstā visvairāk pietrūka?

Līdzīgi kā uzstājoties kā mūziķim, arī spēlējot plates kā dīdžejam, ir svarīgi sajust cilvēku klātbūtni, gūt šo emociju apmaiņu un doties kopīgā muzikālajā ceļojumā. Laikā, kad publiski pasākumi nebija iespējami, sapratu, ka radio DJ formāts mani īsti neuzrunā, tāpēc nespēlēju online diskotēkas. Tāpēc ļoti novērtēju iespēju kā dīdžejam uzstāties festivālā.

Vai pandēmijas izraisītās pauzes laikā sanācis pārdomāt līdzšinējo darbošanos un gūti kādi jauni secinājumi par turpmāko koncertdarbību?

Šajā laikā nopietnāk un vairāk koncentrējos uz džeza izdevniecības “Jersika Records” lietām un darbiem, tāpēc īpaši nepārdzīvoju to, ka nevaru izbaudīt savu dīdžeja lomu. Tāpat zināju, ka gan jau agrāk vai vēlāk varēšu atkal uzstāties kā dīdžejs. Prieks, ka šovasar apstākļi ir tādi, ka pasākumi tādā vai citādā formā, bet var notikt. Ļoti novērtēju šo iespēju un aicinu ikvienu ar savu rīcību veicināt to, lai arī rudenī, ziemā un nākamgad mēs varētu baudīt kultūru klātienē.

Ko gaidīt no tavas uzstāšanās festivālā “Var! Būt!”?

Viennozīmīgi tā būs pusotra stunda ar ritmisku mūziku, kas atskaņota pilnīgi analogi no vinila platēm. Klātesoša būs džeza noskaņa, ko varēs saklausīt klasiskā hiphopa semplos un laikmetīgā izpildījumā. Iedomājos, ka Prince singls “1999” varētu labi iederēties ar tekstu “…so tonight I'm gonna party like it's 1999”!

Kādus māksliniekus tu vēlētos ieraudzīt šādā jaunā pilsētas festivālā?

Man patīk festivāli, kas piedāvā žanru dažādību, un festivāls iet šo ceļu. Ieraudzīt interesantāko, saturīgāko no mūzikas, kas notiek tagad, un piedzīvot kaut ko no mūzikas, kas “stāv pāri laikiem”, būtu lieliski.

Ko vasaras mūzikas un varbūt vēl citu māksliniecisko izpausmju festivālā VAR darīt un kam tur allaž būs BŪT?

Droši vien VAR darīt visu, kas nav aizliegts! Bet, jā, vasaras festivāla burvība ir mūzika svaigā gaisā, bet tā, kas ir iekštelpās, var būt pa īstam “karsta” visās šī vārda nozīmēs. Tās ir sarunas ar paziņām un draugiem, dejas, vide un atspirdzinoši dzērieni. Un tā tam būs BŪT!

Kādi ir tavi radošie tuvākās nākotnes plāni?

Atsākt grupas “Rīgas Modes” DJ setus. Pirms pandēmijas ar grupas biedriem uzstājāmies ar kopīgu DJ setu, kur spēlējām savas mīļākās plates.

Novēlējums dažādas mūzikas cienītājiem un attiecīgi stilistiski eklektiskā festivāla “Var! Būt!” apmeklētājiem!

Turpiniet būt atvērti mūzikai! Festivāls ir labs laiks, kad ieklausīties, baudīt un atklāt.

Biļetes uz festivālu vēl nopērkamas bilesuserviss.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu