Viesturs Kairišs: Es dziļi neizprotu cilvēkus, kas nevakcinējas (75)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Viesturs Kairišs
Viesturs Kairišs Foto: Evija Trifanova/LETA

Dailes teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs LTV raidījumā “Rīta Panorāma” komentēja savu nostāju par vakcinēšanās tematu, kas pamazām sašķeļ Latvijas sabiedrību.

"Mūsu pieeja šai pasaulei ir ļoti vienkārša. Mēs aizstāvam vakcinēto tiesības, mēs šajā jomā esam ļoti kategoriski. Es pilnīgi neizprotu cilvēkus, kas nevakcinējas. Varētu teikt - dziļi neizprotu," saka Kairišs. "Un tā ir mūsu kategoriska pozīcija, jo mēs gribam šosezon strādāt, atgriezties pie sabiedrības, pie sava pamatdarba. Un mēs ceram, ka vakcinācija ir vienīgā iespēja saprātīgiem cilvēkiem, kuri ir vienojušies, ka šī pasaule balstās uz zinātnē balstītu medicīnu. Dailes teātris noteikti būs flagmanis šajā cīņā. Tā ir ētika, tā ir mūsu atbildība pret sabiedrību un pašiem pret sevi."

Jau ziņots, ka 27. jūlijā Dailes teātris atklāja jauno – 102. sezonu. 

Jauno sezonu Dailes teātris sāks jau šodien 3. augustā Dailes dārzā. Ar Olgas Dreģes un pianista, komponista Edgara Cīruļa kopdarbu tiks atklāts teātra simtgadei veltīts koncertcikls “Dailes kanons”, kura ietvaros līdz pat 9. septembrim atsevišķos vakaros uz skatuves tiksies arī Juris Bartkevičs, Ieva Segliņa un Platons Buravickis, Juris Strenga un Jānis Šipkēvics, Lilita Ozoliņa un Reinis Zariņš, Rēzija Kalniņa un Vestards Šimkus, Lidija Pupure un Agnese Egliņa, kā arī Raimonds Pauls, Ausma Kantāne un Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Kā intervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" atklāja teātra vadītājs Juris Žagars, ap 200 Dailes teātra darbinieku, tostarp visi izrādēs iesaistītie aktieri, ir vakcinējušies pret Covid-19. Potēties atteicies viens darbinieks no darbnīcas.

Foto: Dailes teātris sāk 102. sezonu.

Komentāri (75)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu