Kā tumšas ādas cilvēks kļuva par varenākās valsts prezidentu (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Filma "Obama: Tiecoties pēc nevainojamākas apvienības"
Filma "Obama: Tiecoties pēc nevainojamākas apvienības" Foto: HBO

Atzīmējot Amerikas Savienoto Valstu 44. prezidenta Baraka Obamas 60. dzimšanas dienu, izklaides koncerns HBO laidis klajā dokumentālo filmu par viņa dzīvi un politisko karjeru – trīsdaļīgu dokumentālo filmu "Obama: Tiecoties pēc nevainojamākas apvienības" ("Obama: In Pursuit of a More Perfect Union").

Filma, kas skatāma "LMT Viedtelevīzijā", piecu stundu garumā atklāj jau zināmas patiesības un arī jaunus faktus par tā vīra dzīvi, kurš mainīja Amerikas kursu.

Filma sākas ar notikumiem 2008. gadā, kad tolaik vēl topošais ASV prezidents Obama teica 37 minūšu garu runu Filadelfijā, atsedzot daudzus gadus pieklusināto rasu jautājumu. Arī filmas nosaukums ir atsauce uz šo vēsturisko runu. Viņš uzsvēra, ka, strādājot kopā, mēs varam "sadziedēt senās rasu rētas... patiesībā mums nav izvēles".

Emmy balvas ieguvēja, režisora Pītera Kunharda (Peter Kunhardt) dokumentālā filma ir miniformāta seriāls, kas vēsta par Amerikas pirmā tumšādainā prezidenta personīgo dzīvi un politisko karjeru uz vispārējās rasisma problemātikas fona. Intervējot Obamas kolēģus un draugus (pats Obama filmā nepiedalās), citējot viņa paša runas un sniegtās intervijas un savijot tās ar ziņu arhīviem, seriāls atklāj ievērojamā politiķa dzīvi no pašiem pirmsākumiem. Tas sākas ar Obamas bērnību, iepazīstot viņu kā baltādainas kanzasietes un afroamerikāņa dēlu, kurš bērnību pavada gan Havaju salās, gan Indonēzijā un iegūst lielisku izglītību.

Seriāls seko topošā politiķa garīgajai izaugsmei, iedvesmojoties no melnādainajiem līderiem un viņu cerībām par iekļaujošāku Ameriku.

Filma "Obama: Tiecoties pēc nevainojamākas apvienības"
Filma "Obama: Tiecoties pēc nevainojamākas apvienības" Foto: HBO

Dokumentālais seriāls "Obama: Tiecoties pēc nevainojamākas apvienības" rada visaptverošu priekšstatu par Ameriku Obamas prezidentūras laikā. Apvienojot cilvēka un politiķa tēlu, filma izgaismo Obamas vīziju par vienlīdzību un taisnīgumu, kas sakņojās viņa paša pieredzē un identitātē. Filma caur mūsdienu prizmu atspoguļo šķēršļus, ar kuriem Obamas administrācija saskārās, lai realizētu izaicinošo mērķi - tiekšanos pēc vienlīdzības Amerikā.

Pīters Kunhards ir dokumentālo filmu veidotājs, kura kontā ir vairākas filmas par ASV prezidentiem, tostarp Ābrahamu Linkolnu un Džonu Ficdžeraldu Kenediju. Viņš ir ieguvis Emmy balvas par filmām "Jim: The James Foley Story" un "Teddy: In His Own Words".

Filma "Obama: Tiecoties pēc nevainojamākas apvienības"
Filma "Obama: Tiecoties pēc nevainojamākas apvienības" Foto: HBO

Foto: Filmas "Obama: Tiecoties pēc nevainojamākas apvienības" kadri.

Filmas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu