Iedvesmojoties no DNS molekulas, Dānijā atklāts skatu tornis, kas izskatās pēc draudīga virpuļviesuļa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Dānijā nesen atvērts "Marsk Watchtower" skatu tornis, ko projektējusi arhitektūras studija "BIG". 25 metrus augstajam skatu tornim, kas izveidots, lai piesaistītu tūristus tā apkārtnē, ir dubultās spirāles struktūra.

Tornis nesen tika atvērts "Marsk" kempingā, kuru ieskauj UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautā purva teritorija Dānijas dienvidrietumos.

Blakus kempingā esošajam restorānam un kafejnīcai, tornis slejas 25 metru augstumā un paver skatu uz nacionālo parku un Ziemeļjūru.

Izgatavots no izturīgā tērauda, ​​šķiet, ka tornis gandrīz pilnībā veidots no viens uz otra sakrautiem pakāpieniem.

"BIG" izstrādāja struktūru kā dubultu spirāli, līdzīgu DNS formai, ar 146 soļiem augšup un 131 lejup.

"Tornis sastāv no unikālas konstrukcijas, kuras dizains ir balstīts uz dabas savīto struktūru un cilvēka DNS," skaidro "Marsk" kempinga pārstāvji. "Tā ir gan skulptūra, gan skatu tornis. Tas dod pilnīgi unikālu perspektīvu citādi plakanajam purvam un fantastisku skatu uz Vadenas jūras nacionālo parku."

No septiņus metrus platas pamatnes līdz divpadsmit metru platai skatu platformai tā augšpusē tornis pakāpeniski plešas platumā. Konstrukcijas kodolā iestrādāts neliels lifts, lai nodrošinātu piekļuvi skatu punktam.

Vietējā uzņēmuma "Schack Trapper" izgatavotā konstrukcija tika izgatavota no aptuveni 300 tonnām izturīgā tērauda.

Tornis stāv uz cokola, kas būvēts, izmantojot 250 tonnas betona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu