Jauns vārds mūzikā: "Grupa Harijs" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Grupa Harijs"
"Grupa Harijs" Foto: publicitātes

Liepājas/Balvu jauniešu ansamblis "Grupa Harijs" laidusi klajā progresīvā roka stilā ieturētu albumu latviešu un arī krievu mēlē "Alku dunu troksnis".

"Ko var sagaidīt no astoņiem divdesmitgadniekiem, kas ir pārēdušies septiņdesmito gadu hārdroku, progroku, psihedēliku un džezu?" grupa jautā preses paziņojumā.

"Grupa Harijs" ir laidusi klajā jaunu studijas albumu, kura žanru paši asociē kā progresīvā roka, art roka un psihedēliskā roka miksli. Albumā ir dzirdamas vairāku elektrisko ģitāru saspēles progresīvajam rokam raksturīgos jauktos un saliktos taktsmēros, pūšaminstrumentu motīvi, roka ērģeles, repitatīvi sintezatori un pat mistisku ainu uzburošs bungu solo. Četri vokālisti dzied latviešu un krievu valodā.

"Alku dunu troksnis"
"Alku dunu troksnis" Foto: publicitātes

Šis, kā izrādās, ir grupas otrais albums (2020. gadā izdots albums "Zēns"), kurā mākslinieki jau ir konkretizējuši sava skanējuma īpašības. Tajā ir sešas savstarpēji saistītas dziesmas, kas vēsta par pienākušo ziemu, kas ir jāpārziemo, nakti, kurai neredz beigas, par tam izrietošajām grūtībām un piedzīvojumiem.

Albums ir klausāms visās straumēšanas vietnēs, tai skaitā Spotify, Youtube un Bandcamp.

Grupā muzicē seši mūziķi no Liepājas un divi no Balviem.

Tuvākais gaidāmais koncerts notiks 13. augustā Liepājā pie peldošā bāra Red Monkey.

Noklausies albumu: 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu