“Kino Bize” sezonu atklās ar Maika Lī filmu “Kailais”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Kinoteātris "Kino Bize" sezonu atklās ar trešo "Klasikas kino vakaru" filmu ciklu, šoreiz pievēršoties spilgtākajām norisēm deviņdesmito gadu kino. Programmas pirmo filmu – britu režisora Maika Lī kinodarbu "Kailais" (Naked, 1993) – notikumam izraudzījies un tulkojis kino zinātnieks Viktors Freibergs. Sestdienas, 28. augusta, vakarā skatītāji ir aicināti uz sarunu pirms seansa, lai kopīgi šķetinātu kinodarba un tā laikmeta mantojumu.

Rudens sezonu “Kino Bize” atsāks šo piektdien, 20. augustā ar Tomasa Vinterberga oskaroto “Vēl pa mēriņam” (Another Round, 2020) par četriem draugiem, kuri nolēmuši savas ikdienas sajūtas paspilgtināt ar vienmērīgu, regulāru iedzeršanu. Tāpat tiks izrādīta Agņeškas Holandas biogrāfiskā drāma “Šarlatāns” par noslēpumaino čehu dziednieku, kas kļūst pārāk turīgs un neatkarīgs, lai ilgi būtu pa prātam valdošajam režīmam pēc Otrā pasaules kara.

"Vēl pa mēriņam"
"Vēl pa mēriņam" Foto: Publicitātes foto

No 24. augusta repertuāru papildinās Ivo Brieža un Ritas Rudušas filma “Homo Sovieticus” (2021), kurā filmu veidotāji 30 gadus pēc PSRS impērijas sabrukšanas pēta padomju paaudzes fenomenu, meklējot atbildi uz jautājumu, vai Padomju Savienība ir beigusies. Pēc seansa 26. augustā pl. 18:00 saruna ar filmas veidotājiem.

“Homo Sovieticus”
“Homo Sovieticus” Foto: Publicitātes foto

Trešajā “Klasikas kino vakaru” filmu ciklā uzmanība pievērsta spilgtākajām norisēm deviņdesmito gadu kino. Programmas pirmā filma – britu režisora Maika Lī melnā komēdija “Kailais” – ir viena no visu laiku citētākajām britu kulta filmām un saņēmusi “Labākā režisora” balvu 1993. gada Kannu kinofestivālā. Sestdien, 28. augustā pl. 18:00 pirms seansa kino zinātnieks Viktors Freibergs aicinās skatītājus uz sarunu, lai kopīgi šķetinātu kinodarba un tā laikmeta mantojumu.

"Naked"
"Naked" Foto: Publicitātes foto

Tā stāsta par Džoniju Flečeru, kurš kādā Mančestras nostūrī izvaro meiteni. Baidoties, ka meitenes radinieki ar viņu izrēķināsies, Džonijs nozog automašīnu un bēg uz Dalstonu, noplukušu, pieticīgu rajonu Londonā. Viņš lūdz pajumti Luīzei, bijušajai draudzenei no Mančestras, kas nav priecīga viņu sastapt. Viņš pamet māju un klīst pa centrālo Londonu, gari izklāstot savus pasaules uzskatus ikvienam, kas ir gatavs klausīties. Džonijs cenšas pavedināt iereibušu sievieti, bet pēkšņi pārdomā, ieraugot uz viņas pleca galvaskausa un sakrustotu kaulu tetovējumu. Viņš sarunā braukāt pa pilsētu ar vīru, kas izlīmē plakātus, taču tas izmet Džoniju uz ielas, nespēdams izturēt nepārtraukto spriedelēšanu. Mašīnā paliek soma ar drēbēm un grāmatām. Džonijs turpina klīst pa ielām, līdz viņu smagi piekauj vietējā banda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu