Raidorganizāciju uzraugs attaisno Morganu saistībā ar izteikumiem par Meganu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Naresh777 / Shutterstock

Lielbritānijas raidorganizāciju uzraugs "Ofcom" trešdien attaisnojis žurnālistu Pīrsu Morganu, kurš izpelnījās tūkstošiem sūdzību par izteikumiem, ka netic Lielbritānijas prinča Harija dzīvesbiedres Meganas apgalvojumiem par rasismu britu karaļnamā.

Megana, kas līdz laulībām ar princi bija pazīstama ar lomu amerikāņu seriālā "Suits" ("Ģēnijs uzvalkā"), intervijā ASV televīzijas zvaigznei Oprai Vinfrijai apgalvoja, ka pēc pievienošanās britu karaliskajai ģimenei domājusi par pašnāvību, kā arī apsūdzēja karalisko ģimeni rasismā.

Komentējot Meganas izteikumus, Morgans ITV pārraides "Good Morning Britain" ēterā sacīja, ka netic Mārklas apgalvojumiem.

"Ofcom" pēc tam saņēma vairāk nekā 50 000 sūdzību par Morgana izteikumiem. Daudzas garīgās veselības organizācijas nosodīja viņu par garīgo slimību noniecināšanu, un Megana pati iesniedza sūdzības "Ofcom" un ITV. Pēc skandāla, kas sekoja viņa izteikumiem, Morgans pameta darbu "Good Morning Britain".

"Ofcom" paziņoja, ka Morgans nav pārkāpis apraides kodeksu, ēterā paziņojot, ka netic nevienam Meganas vārdam.

"Šī ir pārliecinoša uzvara vārda brīvībai un princeses Pinokio sakāve. Vai es varu atgūt savu darbu?" tviterī raksta 56 gadus vecais Morgans.

"Ofcom" norādīja, ka, lai gan Morgana komentāri bija "potenciāli kaitīgi un aizskaroši skatītājiem", regulators "pilnībā ņēmis vērā vārda brīvību".

"Saskaņā ar mūsu noteikumiem raidorganizācijas var ietver pretrunīgus viedokļus, kamēr tie ir daļa no leģitīmām debatēm sabiedrības interesēs," paziņoja "Ofcom".

"Šādu uzskatu ierobežošana mūsu skatījumā būtu nepamatota (..) brīvības ierobežošana," teikts paziņojumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu