"Latvijā dzīvojošie cilvēki nav īpaši gudri diemžēl." Mielavs par daļas sabiedrības noliedzošo attieksmi pret Covid-19 (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Ainars Mielavs
Ainars Mielavs Foto: Ieva Lūka/LETA

Mūziķis Ainars Mielavs, viesojoties LTV raidījumā “Rīta Panorāma” izteicās par daļas sabiedrības noliedzošo attieksmi pret Covid-19 pandēmiju un vakcināciju.

"Latvijā dzīvojošie cilvēki nav īpaši gudri diemžēl, manuprāt. Labi, mums nepatīk, kā uzvedas viens otrs ministrs vai mēs varam uzgāzt visu uz valdību vai vēl uz kādu. Bet pietiek taču paskatīties uz attīstītām pasaules valstīm, kaimiņvalstīm, kaut vai uz Islandi, uz Izraēlu, kas ir zīmīgi. Vai tad tas, ko viņi dara, lai cīnītos pret šo sērgu ir, mūsuprāt, nepareizi? Viņi ir idioti vai kaut kā tā? Par to man ir ļoti žēl," intervijā sacīja Mielavs.

Tāpat mūziķis izteica sarūgtinājumu par faktu, ka, atgriežoties skola, viņa meitas ir vienas no retajām klasē, kuras ir vakcinējušās. 

"Es tomēr ceru uz kaut kādu skaidro saprātu un saņemšanos," uzsvēra viņš.

Jau ziņots, ka vakcinācijas pret Covid-19 temps Latvijā joprojām vairākas reizes atpaliek no maija beigām, kad, uzstādot rekordus, vienā nedēļā vidēji dienā tika sapotēti vairāk nekā 16 700 cilvēku.

Līdz šim vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu no divām Latvijā ir saņēmuši 763 444 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēguši 783 376 iedzīvotāji. Kopumā valstī veiktas 1 546 820 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada jūlija sākumā provizoriski bija 1 882 200 iedzīvotāju, tātad līdz šim kopumā pret Covid-19 vakcinēti 46,52% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu noslēguši 41,62% iedzīvotāju.

Lietošanai Eiropas Savienībā līdz šim ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un J&J jeb "Janssen".

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu