Nākammēnes "One Vanderbilt" debesskrāpī tiks atklāti caurspīdīgi stikla lifti un "levitācijas" kastes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/SUMMIT One Vanderbilt

Nākammēnes "KPF" veidotā "One Vanderbilt" debesskrāpja augšdaļā Manhetenas centrā tiks atvērts skatu placis ar stikla liftiem un "levitācijas" kastēm. Saukta par "Summit One Vanderbilt", liftu un terases konstrukcija ir būvēta 427 metrus augstās ēkas augšdaļā līdzās Lielajai Centrālajai stacijai Midtaunā.

"Summit One Vanderbilt" tēmē kļūt par modernāko pieredzi, ko piedāvā Ņujorkas debesskrāpji, kad tas 2021. gada 21. oktobrī uzņems savus pirmos apmeklētājus.

Klajā nākuši jauni attēli no nesen pabeigtās "One Vanderbilt" virsotnes - 6040 kvadrātmetru platības četru stāvu augstumā, ko projektējis arhitektu birojs "Kohn Pedersen Fox" (KPF).

Tajā ir dažādas atrakcijas, tostarp "levitējošas" stikla kastes, no kurām  paveras skats uz Medisonas avēniju 324 metrus zemāk. Stikla konstrukcija ir sadalīta trīs daļās - pacelšanās, levitācija un virsotne.

Pacelšanās daļa ietver braucienu ar caurspīdīgu stikla liftu, kas apmeklētājus aizvedīs īpaši augstā debesskrāpja ārpusē 369 metru augstumā.

Stikla kastes, kas ir daļa no levitācijas, izvirzīsies no ēkas sāniem, ļaujot viesiem skatīties lejup uz pilsētu.

Terases, no kuras paveras skats uz pilsētu, nosaukums ir "Summit" jeb "Virsotne", un tai būs augstas stikla perimetra sienas un ārpustelpu bārs.

Iekšpusē "Kenzo Digital" ir radījis unikālu mākslas pieredzi ar nosaukumu "Air". Apvienojot gaismu, skaņu un dizainu, dažādu sajūtu ceļojums apmeklētājus ieskaus telpās, kas bezgalīgi atspoguļo pilsētas skatus.

"Tas ir stāsts, kas attīstās ar katru nākamo telpu, apmeklētājus ievadot arvien dziļāk pieredzē, līdz beidzot viņi kļūst par tās daļu," piebilda studija.

"Summit" skatu plača interjeru ir izstrādājusi arhitektūras studija "Snøhetta", un tajā atrodas skandināvu stila atpūtas telpa un kafejnīca "Après", kurā pasniegs vieglas uzkodas un kokteiļus.

""Summit One Vanderbilt" ir aizraujoša maņu telpa, kas aptver Ņujorkas pilsētas ainavu," sacīja "Snøhetta" direktore Anne-Reičela Šifmana.

"Starp integrēto mākslu, skaņu un apgaismojumu, kā arī plašajiem skatiem, mūsu pieeja interjera dizainam ļauj apmeklētājiem saprast savu vietu milzīgajā pilsētā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu