Tirdzniecības centrā "Rīga Plaza" durvis vērs jauns kinoteātris

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Igaunijas izklaides pakalpojumu un ēdināšanas grupa "Apollo Group" tirdzniecības centrā "Rīga Plaza" 1. oktobrī atklās kinoteātri "Apollo kino", pavēstīja "Apollo Group" padomes priekšsēdētājs Ivars Vendelins.

Viņš informēja, ka "Apollo Group" ieguldījis vairāk nekā 11 miljonus eiro, lai atvērtu divus jaunus izklaides centrus Rīgā. Tajos ietilps kinoteātris "Apollo kino", boulinga un sporta centrs "O'Learys", batutu parks "Apollo Skypark", itāļu restorāns "Vapiano", suši restorāns "MySushi" un ātrās ēdināšanas restorāns "KFC".

1. oktobrī tirdzniecības centrā "Riga Plaza" tiks atklāti "Apollo kino", "O'Learys", "Vapiano", "KFC" un "MySushi". Izklaides centra kopējā platība ir 8500 kvadrātmetri.

Savukārt "Apollo Skypark" un "Apollo kino" tiks atklāti 14. oktobrī tirdzniecības centrā "Domina Shopping", kurā grupa darbojas 7900 kvadrātmetru platībā. Tajā restorānu zonu pārvaldīs "Lido".

"Mēs ticam izklaides industrijas nākotnes perspektīvai. "Apollo Group" mērķis ir turpināt strauju izaugsmi, sasniedzot lielākās un labākās izklaides kompānijas pozīciju Baltijā, vienlaikus paplašinot savu darbību arī Somijā. Protams, mūsu izaugsme neapstājas ar šīm divām grandiozajām atklāšanām šoruden Rīgā, un mēs turpinām meklēt vēl jaunas paplašināšanās iespējas," sacīja Vendelins.

Pirmais "Apollo kino" kinoteātris un "O'Learys" izklaides centrs Latvijā tika atklāts 2019. gada vasarā tirdzniecības centrā "Akropole".

Vendelins iepriekš skaidroja, ka "Apollo Group" kinoteātri un izklaides zonu "Rīga Plaza" gribēja atvērt jau pagājušajā gadā, tomēr šādu plānu apturēja Covid-19 ierobežojumi.

Viņš arī atklāja, ka "Apollo Group" sagaida, ka apmēram 30% no nākamā gada apgrozījuma kompānijai nāks no biznesa Latvijā.

Pēc Vendelina teiktā, "Apollo Group" šogad sagaida apgrozījumu 150 miljonu eiro apmērā, bet nākamgad - jau 220 miljonu eiro, no kā apmēram 30% nāks no Latvijas. Vienlaikus, ja Covid-19 dēļ atkal būs kādi stingri ierobežojumi, tas, protams, ietekmēs uzņēmuma finanšu rādītājus.

Uzņēmumam "Apollo Group" pieder grāmatnīcas "Apollo", kinoteātri "Apollo", filmu izplatīšanas kompānija "Baltic Film Distribution", sulu bāri "Blender", saldējuma kafejnīcas "IceCafe" un restorāni "O'Learys".

55% "Apollo Group" akciju pieder Margusa Linnamē kontrolētajai kompānijai "MM Grupp", bet 45% akciju - Vendelina uzņēmumam "Sandbach". Vendelins ir arī "MM Grupp" mazākuma akcionārs.

Šovasar "Apollo Group" paziņoja par 51% ēdināšanas uzņēmuma "Lido" akciju iegādi. Tam vēl jāsaņem konkurences uzraugu atļauja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu