"Nedrīkst vilkt garumā ar trešo poti!" Eksprezidents Valdis Zatlers inficējies ar Covid-19 (77)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers
Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers Foto: Zane Bitere/LETA

Eksprezidents Valdis Zatlers, kurš pavasarī sapotējās ar Astra Zeneca vakcīnu, šonedēļ saslimis ar Covid-19, vēsta "Ir.lv".

Zatlers šobrīd atrodas mājas karantīnā un atklāj, ka viņa slimības gaita ir viegla un pašsajūta laba.

"Šī inficēšanās ir nepārprotams signāls, ka pēc pieciem mēnešiem imunitāte vecākiem cilvēkiem krīt un nedrīkst vilkt garumā ar trešo poti. Es šajā gadījumā trešo devu esmu saņēmis no dabas jeb paša vīrusa, lai stiprinātu savu imunitāti," "Ir.lv" norāda Zatlers, kurš otru vakcīnas devu saņēma maija sākumā.

Valsts eksprezidents Valdis Zatlers saņem "Astra Zeneca" poti pret Covid-19 Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.
Valsts eksprezidents Valdis Zatlers saņem "Astra Zeneca" poti pret Covid-19 Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Eksprezidenta viedoklis atšķiras no ekspertu, kuri iesaka galveno uzmanību šobrīd veltīt nevakcinētajiem. "Šobrīd, kad infekcijas līkne iet uz augšu, mēs nedrīkstam palaist vaļā drošo jeb potēto sabiedrības daļu, lai tā neizjūk. To zaudēt būtu liela muļķība. Vakcinētā grupa ir jāstiprina visiem spēkiem, lai jūt rūpes no valdības - tie ir apzinīgākie cilvēki, kas iznesīs smago ziemu un paši aizies pēc trešās potes," pārliecināts ir Zatlers.

Eksprezidents nezina, kur inficējies ar Covid-19.

Kā zināms, vakcinēto Latvijas iedzīvotāju skaits sasniedzis 45% jeb 846 715 cilvēku, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija. Līdz šim kopumā Latvijā pret Covid-19 vakcinētas 918 319 personas, bet vakcinācijas kursu pabeiguši 846 715 cilvēki, kas atbilst 45% Latvijas iedzīvotāju, aprēķinos izmantojot Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datus par provizorisko iedzīvotāju skaitu valstī 2021. gada jūlija sākumā.

Savukārt revakcinācijas kursu līdz šim saņēmušas 132 personas ar novājinātu imunitāti.

Lietošanai ES līdz šim ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un J&J jeb "Janssen".

Komentāri (77)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu