Rēzeknē sākta Kinoloģijas centra būvniecība

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Rēzeknē sākti būvniecības darbi, lai izveidotu Kinoloģijas centru, kurā tiks nodrošināti muitas kinologiem atbilstoši darba apstākļi un uzlabotas apmācību iespējas darba suņiem. Būvdarbus plānots pabeigt 2022.gada pavasarī, atklāj VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Pārbūvējot vecās noliktavas ēkas un garāžu telpas Maskavas ielā 30, Rēzeknē, plānots izveidot Kinoloģijas centru ar modernām muitas darba suņu apmācību telpām un labiekārtotiem voljēriem ar iežogotu pastaigu laukumu, kur uzturēties no apmācībām brīvajā laikā. Jaunais komplekss ļaus paplašināt muitas darba suņu apmācību iespējas un veikt pētījumus, kas sekmēs efektīvu VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas daļas resursu izmantošanu.

VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas daļas vecākais muitas eksperts Valdis Bikovskis norāda: "Kinoloģijas centrs palīdzēs stiprināt VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas dienesta kapacitāti, nodrošinot mūsdienu prasībām atbilstošu apmācību vidi. Šī joma nepārtraukti attīstās, tādēļ modernizēta kinologu un darba suņu apmācību infrastruktūra ir ļoti nozīmīgs solis dienesta darbības tālākai attīstībai, lai sekmētu cīņu pret noziedzību. Mūsdienīga Kinoloģijas centra izbūve sniegs iespēju apmācīt muitas darba suņus jebkādos laikapstākļos un kontrolētā vidē laikus konstatēt iespējamās problēmas dzīvniekam, pārbaudot viņa reakciju uz dažādiem traucējošiem ārējiem faktoriem, piemēram, dažādiem trokšņiem, lai reālajos darba apstākļos netiktu apdraudēta ne cilvēku, ne dzīvnieku veselība un labsajūta."

Būvdarbu veikšanai VNĪ noslēdzis līgumu ar SIA "Eltex", projekta autori SIA "JC Stars". Noliktavas ēkas un garāžu pārbūve tiks realizēta Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta programmas "Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana" projekta "Ekonomisko noziegumu novēršana un apkarošana robežšķērsošanas vietā "Terehova"" ietvaros un tiks finansēta no EEZ finanšu instrumenta finansējuma (85%) un valsts budžeta (15%). Kopējās būvdarbu izmaksas ir 282 051,54 EUR bez PVN, darbus plānots pabeigt līdz 2022.gada pavasarim.

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas dienests izveidots 2004.gadā, un pašlaik tajā strādā kinologi ar 43 darba suņiem, kas apmācīti tabakas izstrādājumu, narkotisko un psihotropo vielu un skaidras naudas meklēšanā. Muitas kinologi ar darba suņiem piedalās kontroles pasākumos arī sadarbībā ar citām tiesībaizsardzības iestādēm, piemēram, Valsts policiju, Valsts robežsardzi un citām.

Pērn VNĪ vadībā pandēmijas apstākļos pabeigti 17 valstiski nozīmīgi attīstības projekti ar kopējo budžetu 29,5 miljoni eiro. Pandēmijas apstākļos, ievērojot piesardzības un drošības prasības, VNĪ vadībā turpinās darbs pie 43 dažādiem valstiski nozīmīgiem būvniecības objektiem ar kopējo projektu budžetu 156 miljoni eiro. VNĪ nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību ap 400 ēku un būvju nekustamajiem īpašumiem ar 1100 ēkām 1,02 milj. kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 3600 zemes īpašumu 9,6 miljonu kvadrātmetru platībā. Kapitālsabiedrība ir viens no 23 Latvijas uzņēmumiem, kas šogad Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta "Ilgtspējas indeksa" vērtējumā saņēmis augstāko platīna godalgu, apliecinot labu pārvaldību un savas darbības ilgtspēju. VNĪ dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu