"Sinfonietta Rīga" saspēlēsies ar harismātisku vācu vijolnieku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Florians Donderers
Florians Donderers Foto: publicitātes

Rudens kamermūzikas festivāla noslēguma koncertā 9. oktobrī Lielajā ģildē "Sinfonietta Rīga" saspēlēsies ar Brēmenes Vācu kamerfilharmoniķu koncertmeistaru, harismātisko vijolnieku - Florianu Dondereru. Skanēs Jozefa Haidna uvertīra operai “Neapdzīvotā sala”, Ferdinanda Rīsa Koncerts vijolei un orķestrim un Franča Šūberta agrīnās daiļrades meistardarbs - “Traģiskā” simfonija.

“Rīgas koncertā mēs piedāvāsim brīnišķīgu programmu,” saka Florians Donderers. “Ferdinanda Rīsa Vijolkoncerts Mi minorā ir ļoti reti atskaņota kompozīcija un ir liels prieks atklāt šo skaņdarbu. Skanēs Šūberta 4. simfonija Do minorā.

Ir ļoti grūti aprakstīt mīlestību, ko jūtu pret šo mūziku. Esmu pārliecināts, ka to varēsim nodot saviem klausītājiem, un tas var notikt tikai tad, ja ansamblim tiešām patīk tas, ko viņi dara.

Šovasar dzirdēju "Sinfonietta Rīga" Igaunijā. Un mani atkal pārsteidza orķestra emocionālā enerģija. Koncertu sāksim ar Haidna uvertīru “Neapdzīvotā sala”, kas sākas ar ļoti dramatisku orķestra unisonu. Līdz ar pirmajām notīm mēs atvērsim priekškaru spēcīgas un patīkamas mūzikas vakaram.”

Vijolnieka Floriana Donderera bagātīgā pieredze un izsmalcinātā, aizrautīgā muzicēt prasme tiek augstu vērtēta Eiropas spožāko kamermūziķu vidū. Būdams azartisks koncertmeistars, uzkrāto pieredzi Donderers veiksmīgi apvieno ar orķestra diriģēšanu un ir regulārs viesis pie Eiropas meistarīgākajiem kamerorķestriem.

Florians Donderers skolojies Berlīnē un Londonā. Visai drīz Berlīnes mākslu augstskolā viņš kļuva par sava profesora Tomasa Brendisa (Brandis) asistentu, kā arī ieguva Berlīnes filharmoniskā orķestra Karajana akadēmijas stipendiju.

Par saviem orķestra diriģēšanas skolotājiem Donderers dēvē Nēmi Jervi, Pāvo Jervi un Leonīdu Grīnu. Kopš 1999. gada Donderers ir Brēmenes Vācu kamerfilharmonijas koncertmeistars. Tieši ar Brēmenes orķestri Donderers izkopis prasmi vienlaikus spēlēt instrumentu un diriģēt, atrodoties koncertmeistara vietā.

Florians Donderers spēlē vācu meistara Petera Greinera (Greiner) 2003. gadā darinātu vijoli.

Koncerta apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments. Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī koncerta norises vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu