Stokholmā nošauts populārs zviedru reperis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Einārs
Einārs Foto: Ekrānuzņēmums

Stokholmā ceturtdienas vakarā pie savām mājām nošauts 19 gadus vecais zviedru reperis Einārs, kurš 2019. gadā bija visvairāk straumētais mākslinieks platformā "Spotify" Zviedrijā.

Jaunais vīrietis tika sašauts vairākas reizes pie ēkas, kurā atrodas viņa dzīvoklis. Uzbrukums notika neilgi pirms plkst.23 pēc vietējā laika. Ātrās palīdzības mediķi sniedza viņam pirmo palīdzību, taču viņš nomira notikuma vietā, paziņoja policija.

Policija sākusi slepkavības izmeklēšanu.

"Mēs aktīvi strādājam, lai noskaidrotu, kāpēc tas notika un kas varētu aiz tā stāvēt," pavēstīja Stokholmas policijas preses pārstāve.

Saskaņā ar ierasto praksi policija vēl nav apstiprinājusi upura identitāti. Taču Zviedrijas lielākie mediji ir identificējuši bojāgājušo kā reperi Eināru, kura pilns vārds ir Nils Kurts Ēriks Einārs Gronbergs.

Daudzās Eināra dziesmās ir atsauces uz kriminālo pasauli, tostarp tiek runāts par narkotikām un ieročiem. Viņš publiski strīdējās ar reperi Jasinu, kuram jūlijā tika piespriests desmit mēnešu cietumsods par lomu Eināra nolaupīšanā 2020.gadā.

Einārs sāka savu mūziķa karjeru ar dziesmu publicēšanu sociālajos medijos, un izrāvienu piedzīvoja 2019. gadā ar dziesmu "Katten i trakten", kas iekļuva Zviedrijas singlu topa pirmajā vietā. Viņš ieguva vairākas balvas, tostarp Zviedrijas ekvivalentu "Grammy" balvām.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu