"Vajag baidīt ar nāvi!" Danilāns un Jakovļevs asi par senioru vakcinācijas gauso tempu (55)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

LTV raidījumā "Aizliegtais paņēmiens" tika izveidota senioru grupa, kas dalījās pārdomās, kā Latvijas seniorus glābt no saslimšanas ar Covid-19 un uzrunāt vakcinēties.

Raidījuma izveidotajā senioru grupā bija Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ģirts Jakovļevs, RSU profesors Anatolijs Danilāns, Latvijas televīzijas dežurante Lidija Vītiņa, Rīgas aktīvo senioru alianses RASA pārstāve Liesma Neipreisa un seniors Viktors Arbuzovs.

Raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" veidotajā sižetā "Operācija "Vakcinācija un seniori. 2. daļa"" skarbi izteicās visa senioru grupa, taču īpaši neapmierināts ar vakcinācijas gauso procesu bija Ģirts Jakovļevs.

"Simtiem cilvēku iet bojā. Slimnīcas ir pārpildītas. Esam jau nonākuši tik tālu, ka ārzemju ziņas uzraksta "Latvija" un ekstra paziņojums, ka mums ir visaugstākais šis līmenis. Ja tas neiedarbojas uz tiem mīļotajiem tautiešiem, nu tad piedodiet man. [..] Man tas liekas nožēlojami un sīki," sacīja Jakovļevs. 

Arī Danilāns steidza piekrist aktierim: "Vajag visu darīt, lai vakcinētos. Man nav kauns, mēs nepaliekam slikti, ja paņemam naudu. Ja negribi, neņem naudu, bet vakcinējies! Ir cilvēciņi, kuriem tiešām ir grūti un vajag. Es personīgi paņemtu naudu, ja mani vakcinētu. Es paņemtu naudu un man kauna nebūtu. Te ir kaut kas jādara. Pietiks ar tavām domām. Šoreiz tev jāiedod pa pieri starp acīm, drusciņ padomā un lai nāk kaut kāda obligātuma pieskaņa. Ne jau tāpēc, ka mēs šausim nost, bet obligātumam jābūt.

Vajag viņu baidīt ar nāvi, nevis ar vakcīnu. Vīruss, nevis pote aizvedīs."

Noslēgumā Ģirts Jakovļevs piebilda, ka nav vajadzības uzskatīt katru senioru par muļķi, kurš nav spējīgs piezvanīt uz vakcinācijas centru.

"Nevajag uzskatīt visus vecos cilvēkus, kas nevakcinējas, par muļķiem un dancot viņiem riņķī, lūdzoties, lai vakcinējas. Ja ģimenes ārsts zvana, tad viņi ļaus potēt, ja kāds cits ārsts, tad neļaus. Tā ir tāda ķēmošanās," sacīja Jakovļevs.

Komentāri (55)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu