Zināmi "Bibliotēka" jauno rakstnieku konkursa finālisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Zināmi trīs jaunie romānu autori, kuru darbi iekļuvuši lasīšanas veicināšanas projekta "Bibliotēka" organizētā Jauno rakstnieku konkursa finālā. Darbi tika izvēlēti mēnesi ilga žūrijas komisijas vērtējuma rezultātā. Konkursa uzvarētājs būs zināms 22. novembrī.

No desmit konkursa pusfināla darbiem, kuri publiskā balsojuma un žūrijas komisijas vērtējuma rezultātā tika noteikti septembrī, šobrīd ir izvēlēti trīs fināla romāni. Visi trīs grāmatu manuskripti drīzumā tiks nodoti izdevniecības “Dienas Grāmata” redaktoriem, kuri līdz 22. novembrim izvēlēsies vienu romānu, kuru izdot ar ilggadēja latviešu literatūras mecenāta finansiālu atbalstu 3000 eur apmērā, apmaksātu publicitāti projekta “Bibliotēka” ietvaros, kā arī iespēju vienu mēnesi pavadīt Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā (SRTM) Ventspilī.

Autori un darbi, kuri izvirzīti Jauno rakstnieku konkursa finālam ir: Hroms “Mūsu klases aizlidojums”, Karīna Šterna “Jūras granātābols" un Toms Deimonds Barvidis “Zaļā dzīle”.

“Lai gan uzvarētājs būs tikai viens, vēlētos mudināt visus autorus, kas piedalījās Jauno rakstnieku konkursā turpināt savu radošo darbību un rakstīt. Jā, rakstīšana ir grūts darbs, tomēr tas vienlaikus ir arī ļoti piepildošs darbs,” ierosmi un motivāciju jaunajiem talantiem sniedz dzejnieks Ivars Šteinbergs. “Man pašam piedalīties vērtēšanā bija interesanti un vērtīgi, jo lasot jauno prozas autoru manuskriptus bija iespējams ieraudzīt tādu kā šķērzgriezumu, atspoguļojumu mūsu laikmeta literatūrai. Tas ļāva ieraudzīt, ka aktuāla ir fantāzijas un mīlestības žanra romānu rakstīšana, kā arī tādu darbu radīšana, kuras sižeti balstīti autoru personīgajā pieredzē.”

“Ir patīkami, ka šādi konkursi notiek, un paldies bankai par šo iniciatīvu,” papildina rakstnieks un žurnālists Osvalds Zebris.

“Biju pārsteigts par lielo iesniegto darbu skaitu un arī apjomu. Tas liecina, ka aktuāla jauniešu vidū ir gan lasīšana, gan rakstīšana. Ceru, ka kāds no šiem darbiem arī iznāks un atradīs savus lasītājus.”

Rakstnieks Osvalds Zebris
Rakstnieks Osvalds Zebris Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Darbus vērtēja arī LNB Nozaru literatūras centra nozaru informācijas eksperte Mudīte Treimane, rakstniece un publiciste Marina Kosteņecka, rakstnieks Māris Bērziņš, literatūrkritiķe un kultūras žurnāliste Jūlija Dibovska un projekta “Bibliotēka” organizatores Jekaterina Belokoņa un Daiga Katrīna Bitēna.

Projekta rakstnieku konkurss tika izsludināts šī gada februārī, un dalību tajā pieteica 122 dalībnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu